Pingstdagen, betessläpp och kaffebrist!

Sista semesterdagen för denna gång. Jag har haft huvudvärk nästan hela dagen, skyllde på att det varit mycket några dagar och speciellt igår, men huvudvärken försvann efter mat och kaffe! Drack inget kaffe igår, och inte förrän på eftermiddagen i dag, och det var nog lite väl lite...
 
Jag började dagen med att fixa klart de hagar som jag skulle släppa i under dagen. Skulle även justera flickornas hage liten genom att förminska avspärrningen där det är blött. Planen var att göra det lite i smyg när de åt frukosthö, såklart fungerade inte det och det slutade med att jag hade Clarinett och Grå innanför avspärrningen...
 
Paula kom och jag försökte visa vad Ulrika hittat på Juliette i fredags, dessutom provade vi sadeln som hon har på prov, och även Szums sadel. Till min stora glädje satt även Paula mycket bättre i provsadeln, den låg ju även bra på Juliette! När vi var klara så släppte vi Szum och Juliette i gräshage, mycket odramatiskt då de ställde sig och åt direkt innanför grinden!
 
Jag red Zippin, och vi galopperade för första gången! Har inte haft något bra läge innan, hon har inte bjudit så bra på banan och ute har hon antingen varit ömfotad eller för spänd. Gjorde några försök i höstas tror jag men då var det bara bakutsparkar och tvärstopp. I dag hade jag inga planer på att galoppera men kände helt plötsligt att det nog skulle gå, att jag hade bjudning och läge, så jag provade och hon galopperade! Blev kanske en halv långsida, men inga baksprång eller tjafs! Jag blev så nöjd att vi avslutade där! Red sedan dressyr med Clarinett, där var inte galoppen lika bra som i tisdags, och longerade,  och gjorde lite uppsittningsträning med Dajmen.
 
Sedan ledde jag Dajmen och Wasabi till betet nedanför Paulas hus, två nöjda tjejer går där nu! Sen middag och kaffe, och sedan även äppelpaj och mer kaffe, och vips var huvudvärken borta! Jag följde med Nisse och hämtade två balar innan nattning av hästarna. Nur det väl bara att duscha och sova som gäller, i morgon är det Ica igen med rutiner och så denna jäkla corona!
 
Utsikten hos Nisse i morse, två älgar! Jag trodde först att det var hästar på rymmen...
 
Trötta brudar efter att de hållt igång sin matte när hon försökte fixa hagen åt dom...
 
Betessläpp av Wasabi och Dajmen!
 
Det var mest Wasabi som sprang medan Dajmen betade! 
 
Bogfria frambensrörelser! 
 
Dom kommer att ha det bra här! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0