Kalla nätter!

Kalla nätter men fina dagar! Är ju ganska stora temperaturväxlingar när det går från -20 på morgonen och nästan plusgrader på dagen!

Men i morse när jag skulle börja med hästarna i 20 minusgrader kändes det lite tungt. Som tur var började jag med Cizmet som jag tömkörde och vi fick till flera framsteg i dag så då glömmer man kylan. Första gången vi börjar med vanlig tömsättning direkt från start, vi tömkörde över bommar vilket betyder att jag nu kan styra hjälpligt i alla fall, jag kunde byta sida i skritt (många hästar tycker att det är obehagligt i början när man byter sida och varv så brukar börja göra det på halt) och vi avslutade med att tömköra ut från banan och en bit mot stallet. Det sista innebär inte bara att hon är ganska styrbar och går av sig själv utan även att underlaget på gården börjar bli bättre och inte halt och vidrigt!

Sedan red jag Zayats på slingan, hon var lite frustrerad i början men vi försökte trava bort en del av det! Sen i laddning och till jobbet. Sista svängen på jobbet gick det lite halvont, inget allvarligt men jag blev irriterad och trött. Min plan var att rida Chokladen på kvällen men insåg att mitt humör och min energi inte var rätt för det och tog i stället henne i lina, och hon fick hoppa några skutt över ett sockerbitshinder också. Chokladen är väldigt känslig för stress och mitt humör (det var även hennes mamma Räkan) vilket var en anledning men det var nog även bra för min ork. Sen nattning av hästarna och nu tidigt i säng, väckaren är ställd tidigt i morgon!

Cizmet i töm på väg till stallet, i morgonsolen! 

Och Zayats öron på slingan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0