Klabbsnöväder!

Snöat hela dagen, tung blötsnö perfekt väder för att köra runt hästar i transporten.

Hovslagardag i dag och skulle köra fyra hästar till Nisses stall på morgonen. Det började inte så bra, Juliette var inte så pigg på att åka och eftersom jag var ensam så räknade hon snabbt ut att hon kunde komma undan. Dessutom lyckades hon trampa sig och fick ett broddtramp fram på frambenet. Så fick ringa in förstärkning. Dels genom att jag lastade Lemonaden först som sen tålmodigt väntade på sin kompis, och dels genom att först Paula och sen Nisse.

Givetvis slutade det med att Juliette följde med transporten och jag hann precis lasta ur när hovslagaren kom. Så medan han började med sko Juliette så åkte jag och hämtade Wasabi och Grå. Själva skoningen gick ganska bra, Lemonaden har väldigt kort tålamod men har skor nu för första gången sen hon var 3 år, Wasabi är jävlig att ge Domosedan och det tog inte riktigt men i stället hade Grå en väldigt bra dag och var helt ostressad, även i boxen och transporten. Förutom mina så verkade en av Nisses hingstar, så verkligen en heldag! 

Körde tillbaka hästarna utan tjafs och incidenter, sen middag och här någonstans var jag egentligen rätt nöjd och hade kunnat slappa resten av dagen. Men så fungerar ju inte mitt liv så jag tömkörde islänningen och sen Paulas häst. Sen till stallet, tryckte in en bal i en av hagarna och sen kom även Linda dit. Vi skrittade ut på Bea och Movie i snövädret. Men inte ens efter nattning av hästarna var dagen klar, då blev det väntan på en ponny som några vänner köpt och som skulle komma med lastbil, den sover i Nisses stall i natt eftersom det inte kändes rätt att släppa ut honom direkt på lösdrift. Efter en stunds väntan kom en liten söt ponny! 

Nu ska jag sova! 

Dagens enda bilder, islänningen som tömkörs i snö och blåst! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0