Bortblåst!

Den här dagen har verkligen blåst bort! Det har blåst rejält och då ser det ut att ska blåsa ännu värre i morgon!

Dessutom hade jag ont i ryggen i morse, lite bättre i kväll efter att ha varit igång en dag men långt i från bra. I morse höll jag inte på att kunna få på mig strumporna ens!

Kombinationen blåst och is är inte den bästa när man jobbar med hästar, speciellt inte när de är skolösa. På förmiddagen for dessutom hästarna runt som popcorn i hagarna och jag bestämde då att basjkirerna fick vara i dag. Tog däremot Clarinett i töm, hon är skodd runt om. När jag går upp med henne till banan så möter jag traktorn som kommit för att köra in balar!

Kan säga att Clarinett var ganska upp i varv av både vind, traktor och att hennes kompisar körde tokrace i hagen. Hon var bitvis fin men det var däremellan en del stök, bland annat när vi hamnade på varsin sida om hinderstöden som stod på banan (vi hamnade på varsin sida när hon drog i väg) och då rev ner stöden med tömmarna... Efter det bestämde jag mig för att inte ta någon fler häst. Det blev däremot lugnare i hagarna med nya balar!

Tog i stället och mockade en lösdrift, fikade lite och åkte sen på Hammarn och köpte foder. Sen middag och dags för nästa ryck i stallet. Då blåste det lite mindre och isen var mjuk så bestämde mig för att testa och se om jag kunde jobba basjkirerna lite ändå. Longerade först Zayats lite på banan och eftersom det gick så bra så fick även Cizmet gå i lina. Det var ett jättebra jobb för henne efter att vi tömkört några gånger nu, är en hel del grundjobb kvar på henne innan jag kan börja rida men hon är så mycket bättre med bettet nu och dessutom är hon väldigt positiv och social. Spelar ingen roll att hon precis jobbat hon kommer direkt fram om man går ut i hagen och vill bli fångad.

Sen var det dags att fortsätta Movies igångsättning. Hon får ju börja gå uppsuttet nn men med dagens väder, och morgondagens som det ser ut, känns det inte helt lämpligt att börja med det nu så blev töm i dag. Och det kommer det att bli även sen, jag tror att det är bra att växla lite. I kväll tömkörde vi på banan och hon var så fin! Visst det är bara skritt och raka spår men i kväll kom det jag kämpade med förra veckan, att få henne att skritta genom kroppen. Avspänd, med övertramp och i bra form enligt mig, och detta i blåsten! Nu hoppas vi att det håller i sig!

När vi var klara drogs vindstyrkan upp igen, blir en blåig natt men om prognosen har rätt lite lugnare på förmiddagen i morgon och sen ännu värre blåst på eftermiddagen! Vet inte om det är bra eller dåligt att jag jobbar i morgon! Jag slipper ju vara ute i blåsten i alla fall! 

Clarinett i dag! Så fin! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0