Vårjacka!

Vilken kontrast från fredagens snöstorm till gårdagens sol och plusgrader! Jag var så peppad och letade rätt på mina vanliga ridbyxor och vårjackor, men när jag kom igång så insåg jag att det blåste ganska mycket.. Men vårjackan passade ändå bättre än vinterkappan!

Först ut igår var Movie, hon hade skrittdag så jag tog henne i töm, onödigt att sitta på henne alla pass tycker jag. Vi började med något varv på banan och sen ut på vägen, hon har ju kunnat bli lite frustrerad och taggad när vi har tömkört på hemvägen men igår var hon avspänd och lugn. Sen tog jag upp Cizmet på banan och longerade henne lite innan Linda kom och hjälpte mig att hänga och sitta lite på henne. Hon är brydd men bromsen tar inte alltid och stå still är överskattat. Men kommer bli bra bara vi kommer igång och rider.

Sedan red jag och Linda ut Zayats och Juliette och snöpulsade. Längesen vi red den rundan men snön var mjuk av plusgraderna. Efter dom red vi Clarinett och Bea som fick gå travjobb på grusvägarna som börjar tina fram. Och sen när jag skulle åka från stallet så startade inte bilen...

Hur kan ett batteri som fungerat utan problem i två vintrar (tömdes en gång i vintras med lampa tänd, -20 och ingen motorvärmare men annars aldrig varit trögt) tömmas helt på 5-6 timmar i plusgrader och inget på? Jag förstår det inte alls men Paulas man och son hjälpte mig att sätta i ett annat batteri och då gick bilen. Mitt batteri gick inte att ladda upp heller. Men man bor ju ändå väldigt bra här ute på landet, lördagkväll och jag skickar ett sms till en kille (eller pensionär är han ju) som säljer bland annat bilbatterier. Han har ett hemma, ställer ut det så jag kan hämta det, jäkligt bra pris och faktura, allt på en lördagkväll med kort varsel. Hade det fungerat så i en stad tror ni?

Mellan mitt batteristök på kvällen gjorde jag potatisgratäng med karre och nattade hästarna. I dag ska jag försöka rida lite, hoppas på hjälp att byta tillbaka batteriet och så ska jag ha ett par träningar, så bäst att sätta fart nu!

Movie på promenad! 

Cizmet gäspar mycket när vi jobbar, igår började hon med det direkt! Tror dock inte att hon tycker att det är tråkigt... Men vad ska man tro om gäspade elever? 

Zayats bakom Juliettes rumpa i snön! 

Zayats blev svettig av snöpulsade och rullade sig i hagen efteråt

Kolla öronen! 

Cizmet hade sprungit lite i hagen medan vi var borta så hon behövde också rulla sig, kompisrullning! 

Från Clarinetts tur, grusvägarna börjar titta fram! 

Linda, Bea och Doris hade mysstund efter ridningen! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0