Vårvinterväder!

Helt fantastiskt vinterväder i dag!
 
Igår var jag på Ica i vanlig ordning och efter det så hjälpte Linda mig med Dajmen. Jag hängde massor på henne,  satte mig många gånger och vi gick några steg ett par gånger. Dajmen verkar inte vara påverkad av att jag åkte av förra veckan, inte spänd eller orolig (förutom med pallen då) men vi har bestämt att ta det väldigt enkelt ett par veckor till innan vi går vidare. Det är fördelen med 
mina egna hästar, ingen stress eller press.
 
I dag fick Chokladen först testa dressyrsadel! Szums sadel låg inte jättetokigt och det kändes både roligt och bra med dressyrsadel på henne. Testade även att sitta ner lite i traven för första gången och fick ett halvt varv med riktig wow-känsla! Och direkt fanns energi till resten av dagen!
 
Red även Lilla Grå på banan, och hon var lite småtjafsig i början men när det släppte så gav även hon en fin känsla! Beroza red jag först runt träden utanför banan i snön. Hon blev lite sugen på ett snöbad och lade sig ner! Det är faktiskt inte helt ovanligt och typisk unghästgrej, tror inte att hon testar det igen. Upp igen och vi avslutade på banan med trav! Helt okomplicerat travade vi flera kortare sträckor som nästan blev ett helt varv på banan. Så duktig!
 
Sen chili con carne till middag och i väg på ett par lektioner, avslutade dagen med dressyrträning för Linda. Nu har det blåst upp ute men jag hoppas det lugnar sig till i morgon!
 
Vårvinterväder och Chokladen!
 
Försökte ta en bild på hur sadeln låg på Chokladen efter ridningen, men blev lite konstig vinkel.. Svårt att fota med selfieläget!
Syns kanske lite bättre här...
Lite i bakvikt, tror stt den är lite för rak för henne. Men kag ska prova några gånger till, låg inte katastrofdåligt i alla fall! Det är så svårt med sadlar!

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Haha, busiga Beroza!

Hade ett fullblod en gång. Innan han kom till mig hade han levt hela livet i Skåne (fd galoppör) och han älskade verkligen snön. Det hände ibland på ridturen att han försiktigt lade sig på snön och frågade om han möjligtvis fick rulla, och när han inte fick klev han upp lika försiktigt.

I Berozas fall kan det vara en överslagshandling, hon brukade lägga sig och rulla om det blir tjafs kring maten vid utfodring eller andra konflikter. Nä det var säkert en engångsföreteelse under ryttare, som du skrev :)

Svar: Ja det är inte helt ovanligt! Värst var Räkan som ofta lade sig i början av sin ridhästkarriär när det blev svårt eller jobbigt. Chokladen la sig i snön två gångeri fjol vinter men inte testat det i år. Med Beroza kändes det mest som att hon blev lite sugen på att gosa ner sig i snön!
Pernilla Engström

2019-02-20 @ 07:38:46
URL: http://www.manadisvildhast.se/Blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0