Stormen Mats!

Igår var det stormvarning igen! Är en blåsig vinter vi har! 
 
Jag passade på att rida Beroza på morgonen innan jobbet,  då var det vindstilla och isen var lite sträv. Vi red lite runt på gården, upp i skogen och testade lite om hon kunde gå i från de andra hästarna och tryggheten på gården. Det var inga problem, även om vi inte gick så långt, det enda bekymret var ett dike som Beroza missbedömde som vi höll på ramla ner i, docknlöste hon det med!
 
Efter jobbet så blåste det rejält. Jag stekte ett par hamburgare lite snabbt innan stallet. Longerade Dajmen först,  tränsade bara och tog ut henne i snön. Tänk att det då fortfarande var hyfsat ljust! Hon tyckte att det var roligt att galoppera i snön så det var full fart! Testade även ett annat bett på henne som hon inte vetlade vara helt missbelåten med. Även Clarinett fick gå i lina, då galopp-programmet, men sen var det nattning av hästar som gällde. Under tiden jag fyllde vattemdunkarna så hann en foderbalja blåsa bort! Och när jag sedan fodrade och tog in Nisses hästar, eftersom han var på möte, så gick strömmen flera gånger! Onödigt spännande att leda in en hingst och allt blir svart...
 
Avslutade kvällen med semla och kaffe, och planering av teorikursen jag ska ha nästa helg. I natt har det inte blivit mycket sömn men nu hsr det lugnat sig ute så återstår att se om allt överlevt blåsten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0