Fuxarnas kväll!

Fredagar på Ica betyder full fart och rörigt, man är ofta trött i både huvudet och kroppen när man kommer hem. Så även i dag, men efter lite ridning känns det alltid bättre! Och i kväll var det perfekt ridväder också, lagom varmt för att rida i kortärmat!
 
Det blev fuxarnas kväll. Började med Peppe som jag först longerade, planen är att han ska gå mycket galopp i lina nu för att stärka uppsig i  galoppen. Så bra som han galopperade i dag har han inte gjort förut när jag longerat, tog fattningarna bra i båda varv och orkade galoppera flera varv inspänd. Gick sedan tillbaka till boxarna där jag satt upp och sedan red honom i sommarhagen. Volter, halter och trav, han lyssnar riktigt bra på mig nu och det är verkligen stor skillnad mot tidigare! Så kul!
 
Sen red jag ut på Corran, för hennes del blev det galoppjobb! Jag tror både att konditionen börjar bli bättre på henne och att hon nu verkligen har förstått hur man galopperar på framåt. Bra bjudning och dessutom fattar hon numera nästan alltid rätt galopp, även på rakt spår i skogen!
 
Peppe, otroligt vilken skillnad det blivit på honom under den tid han varit här. Både i kroppen och i huvudet, det börjar verkligen bli hst av honom nu! Bilden är från sista ridhusbesöket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0