Mil i bil!

Alltså jag måste ju gilla att köra bil, blev en del mil igår, fler i dag och i morgon ännu mer bilkörning!
 
Jag var som sagt rätt trött i morse när jag skulle upp igen efter nattens äventyr, grannens stora släp satt ju redan på bilen så jag åkte direkt ner och skulle lasta Szum och Traffe. Trots att vi hade använt släpet så sent som i natt hade några skruvar lossnat så jag fick börja och ringa efter service! Som tur var så ingick det i lånet av släpet och jag fick hjälp, när allt var fixat så åkte jag och grabbarna till Skyttnom och kiropraktorn. Hon gick igenom först Szum. Han hade flera låsningar i ryggen och var spänd i musklerna. Fick lite direktiv hur jag ska göra och hoppas nu på att ryggproblemen ska släppa. Bland anant hade han en del låsnngar i bröstryggen och enligt kiropraktiorn var det inte ovanligt att dessa gav hästarna lite av panikkänsla och att de kände sig i hopklämda, precis som jag upplevt Szum.
 
Traffe hade ett par besvärliga låsningar i ländryggen och sen stora problem runt korsbenet. Det syntes tydligt att han inte jobbat alls med de musklerna utan avlastat som och hållr de stilla. Anledningen är hur han ser ut exeriört i det området, han har ett lite längre glapp mellan två kotor där som ställer till det lite men jag har fått både massage och stretchövningar för det. Grabbarna var trötta och nöjda när vi åkte hem.
 
Jag stannade och åt på hemvägen så att jag kunde jobba på direkt när jag var tillbaka. Så jag lastade ut Szum och Traffe och i stället in Tant och Midas. De fick åka upp på gården en stund och under tiden passade jag på att stängsla om deras hage så den är nu mycket större. Passade även på att rida Midas på banan. Han fick jobba lite med de övningar som jag sen skulle ha på kvällens träning, bland annat hinder på volt och skänkelvikning på hörnlinjen, galoppfattninga och sedan hinder, en jättebra övning!
 
Efter kvällens markarbetsträning, som för övrigt hölls i strålande sol, så körde jag ner Tant och Midas till betet igen. Tant hade varit med på träningen med Alida, så alla hästar har fått uppmärksamhet i dag. Nu ska jag nog åka och hälsa på mina andra hästar innan det äntligen är dags att sova. jag har varit rejält seg i dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0