Lång tisdag!

Blev en lång dag igår och jag är rejält seg i dag!
 
Började med att klippa gräsmattan och slå av långgräs med lien.
Fortsatte dagen med att rida. Först Tant som fick trava och galoppera uppför backarna men ett lite lättare jobb än tidigare, sen fick även Midas träna kondidtionen i samma backar. Hem en snabbsväng för att byta grejer och fika lite, det är lite besvärligt att inte ha hästarna hemma men de har det så bra där nere att det är värt det, och sen ner och rida Traffe. Han red jag vid betet, tanken var att dressyra lite men vi fick jobba med andra saker, han var nämlien inte alls med i dag och försökte mest dra till de andra hästarna. Höger varv gick ganska bra men när jag skulle trava i vänster varv så stannade han, småreste och försökte vända. Inga stora grejer och han var inte stressad men mönstret upprepades varje varv, det här är ju inget nytt utan ett beteende som funnits och visat sig i vissa situationer. Efter att ha jobbat med detta genom att vända, byta varv, vända ännu mer på små och stora volter och bara upprepa utan att härja med honom så kunde jag trava på volt i vänster vatv med om än på en väldigt liten volt. Jag tycker egentligen att det är bra att det här beteendet kommer fram så man kan jobba med det, jag jobbar ju hellre med det under så här lugna former än på en tävlingsbana eller trafikerad väg. I dag ska vi göra om det, dags att ta tag i problemen!
 
Sen blev det en snabb middag och i väg på lektioner. Jag tog med mig släpet så när jag kvällens lektioner var klara så åkte jag direkt och hämtade Räkan och Lemonaden, jag var ju redan halvvägs och även om det var sent så kändes det lika bra att hämta dom på samma resa. Kom fram till seminstationen vid 22 tiden. Trots den sena timmen blev jag bjuden på kaffe och kaka, och fick sedan lasthjälp, snacka om dygnet runtservice!
 
Strax före 1.00 i natt kom vi hem, vi lastade ur och släppte in dom hos grannens halvblod som de ska gå på bete med. Dels är det Clarinettes mamma med föl, de gick Räkan med även i fjol, och sen ett äldre sto som inte fölat ännu. Grannen har fler föl i år men eftersom de är så många så ska de delas upp i två hagar, hans ardennerföl får gå ihop och så dessa halvblod tillsammans, det blir nog superbra! I hagen finns även en tjur, Räkan lider ju av en viss koskräck och hennes blick när tjuren kommer gåendes mot det hörn där hon har ställt sig med fölis var obetalbar, hon trodde nog att hennes matte var galen som lämnat henne där! Men tjuren är bra för den håller nyfikna från hagen, och Räkan kan behöva jobba lite på sin koskräck!
 
Klockan var nästan 2.00 innan jag kom i säng men då somnade jag direkt kan jag lova! Som sagt är jag lite seg i dag men det är ju inte så konstigt, nu ska jag åka ner till betet och rida lite så hoppas jag att jag ska vakna till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0