Nyår!

Välkommen 2019!
 
Så var även nyår över! På nyårsafton jobbade jag, såklart, efter jobbet så hjälpte jag Nisse som chippade fölungarna, sista dagen som vanligt... Medan han åkte och postade de så tömkörde jag Lilla Grå. Fokus på att få henne avspänd, mycket skrittjobb och lugnt jobb. Jättestor skillnad så nu jobbar vi så här ett tag.
 
Sen snodde jag ihop en nyårsmiddag. Till förrätt gjorde jag toast mrd laxröra, kallrökt lax och röd lök, sen hjortentrecote med hasselbackspotatis (med västerbottenost) och hemgjord gräddsås. Någon efterrätt blev det inte för jag var för mätt och trött, men inte så tokig nyårsmiddag utan att ha planerat eller köpt något till den!
 
Igår tog jag en lugn morgon först hemma och sen i stallet så mockade jag en lösdrift och sen sågade lite sly och släpade in till hästarna. Mina hästar har haft det lugnt med fyrverkerier och var helt lugna på nyårsnatten men att matte släpade sly utanför hagen var tydligen väldigt spännande! Chokladen,  Bea och Dajmen började springa och busa i sin hage, så pass att Dajmen hoppade ut! Hon insåg sitt misstag och hoppade in igen, men bara för att galoppera genom hagen och hoppa ut på nästa sida, och då hoppa in i Szums hage! Även om hon rev en tråd så såg det väldigt enkelt och lätt ut så jag kunde i röran bara tänka på hur fint hon hoppade!! 
 
När ordningen var återställd, för den gången, så tog jag in Clarinett. Jag borstade henne när Paula kom gående bakom stallet,  Clarinett blev rädd och kastade sig varav grimskaftet går av och hon tar ett varv runt gården och visar upp sig!! Vilken dag! Vi red sedan på den upptrampade slingan så hon fick jobba ordentligt i både trav och galopp!
 
Sen var det dags att börja inridningen med Beroza! Hon har bott här på lösdriften i höst och ska nu ridas in, det är ju en basjkir och hon blir 4 år nu. Igår fick hon jobba lite med start och stopp utanför boxarna och prova sadel, så lite mjukstart. Sen longerade jag galoppprogrammet med Szum och tömkörde Dajmen, då hade det börjat blåsa upp och snöa vilket sedan blev ännu värre under kvällen och nästan storm. Jag gjorde en potatisgratäng till resterna av gårdagens kött som middag. Nu blåser det lite mindre och det är dags att ta tag i denna dag!
 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Vilka energier på årets första dag! Det verkar varit så för många (här var inget undantag), undrar vad det är för är vi möter?

Ska bli roligt att följa Beroza, jag saknar lilla gumman och hoppas hon sköter sig. Skönt hon fick en bra start med pensionat först.

Svar: Nu hoppas och tror vi på att det blir jättebra, både året och Berozas inridning!
Pernilla Engström

2019-01-02 @ 17:48:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0