Äggbrist och veterinärbrist!

På jobbet är det slut på ägg. Vi har Pelle och Lisas ägg och deras packeri brann precis före påsk, vi försöker nu beställa andra ägg men det är brist i hela landet så vi får en låda ibland. Och även fast kunderna vet att det brunnit och är brist på ägg är de förvånade att vi inte har ägg... Och även om jag tycker att den svenska jordbrukdpolitiken är fel och vi måste satsa mer på inhemsk produktion så är det ändå veterinärbristen jag tänker mest på i kväll!

Jag och Linda träffades i stallet i morse, Bea var då piggare och feberfri så Linda bestämde sig för att åka på jobbet. Jag spolade Lemonadens ben som är svullet, hon är inte halt, inte öm, inte varm, det lilla såret ser inte infekterat ut. Jag joggade henne även lite på lina och kan inte se någon rörelsestörning, men benet är ganska rejält svullet. Mystiskt.

Sen till jobbet och äggbristen. Linda åkte direkt från sitt jobb till Bea och tempade henne. Nu var hon hängig, svettig och hade feber, så Linda ringde ut Distriktarna. Veterinären skulle åka från Ö-vik så jag skyndade mig hem från jobbet och fixade mat så även Linda fick äta eftersom hon åkt direkt.

Veterinären skulle åka från Ö-vik och det skulle ta 1 5 timme, redan där tyckte vi att det var snålt med tid. Sen ringde veterinären och hittade inte, vi gav oss ut på byn med bilen för att leta, men hon ringde upp och det visade sig att hon var på fel Österåsen och hade fortfarande några mil kvar. Så medan Linda väntade så tömkörde jag Movie lite på banan. När vi var klara så vsr veterinären på plats och hade börjat på, hon var på plats strx före 21, och nästan tre timmar efter att Linda ringt, och då var det ändå inga andra fall före. Det är för långa avstånd på jourveterinärerna, och nu ska det dras ner ännu mer!

Bea var uttorkad, smärtpåverkad och med lättare kolik symtom. Hon har ju jobbigt med kissandet sedan tidigare, kissar mycket, och vi misstänker att det har torkat ut henne. Hon är nu ordentligt uppvätskad och fått hjälp att få igång magen. Febern har gått ner, Bea är mycket piggare och dessutom hungrig. Veterinären äkte igen vid 22.30, Linda gick då lite med Bea och ska även göra det i natt. Det var verkligen en duktig, och trevlig och intresserad, veterinär dom kom ut. Nu hoppas vi att Bea är pigg i morgon men veterinären skulle oavsett hjälpa Linda med remiss till ytterligare utredning av kissandet.

Blev en lång dag, och jag har inte återhämtat mig efter helgen än, ingen sovmorgon i morgon då vi ska kolla Bea igen då. Men jag är glad att jag inte behöver kliva upp och kolla i natt, även om vi inte ett det än. Är Bea sämre är jag ju beredd att hjälpa Linda. Men håll tummarna!

Lemonaden på banan i morse, nu i kväll var banan betydligt mindre isig så det är inte långt kvar! Svullnaden syns inte jättebra på bilden men det är höger fram. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0