Nu blir det vinter igen!

Sista dagen med finväder för den här gången nu väntar vinterväder till veckan. Är väl egentligen inte så oväntat när det börjar närma sig valborg? Men känns ändå tråkigt när det varit nästan sommarväder nu!

I morse tömkörde jag Cizmet, tog den här turen ber på vägen som vi gjort förut men vände på den och genast blev det mycket mer spännande! Hon behöver verkligen träna på att komma ut!

Sen Ica och när jag kom hem från jobbet så gjorde jag pizza innan Linda och jag träffades i stallet. Vi tog först in Juliette och Bob, nu när Bea är borta så blir ju Bob ensam i hagen när Juliette ska ridas och det vet jag inte om han klarar av. Så vi tog in honom med, så duktig att ledas in fast han knappt är ledd. Sen fick han stå inne medan vi red ut med Juliette och Clarinett.

Det händer ju typ aldrig något här på skogen men idag träffade vi Paulas dotter med deras valp, två älgar ganska nära vägkanten (på hemvägen stod de kvar men då såg hästarna inte dom ens), Clarinett trampade igenom vägen två gånger och gjorde ponnybockar för första gången! Hon är duktig på allehanda skutt men att dra ner huvudet, tvärnita och skjuta rygg har hon nog aldrig gjort innan!

Sen släppte vi ut Bob och Juliette igen, och jag hämtade Wasabi och släppte med dom. Är ju smidigare med tre hästar i hagen så Linda kan rida Juliette utan att behöva hjälp. Det gick ganska bra även om Bobs moster lyckades sparka på honom, tur att hon inte har skor och han aktade sig lite bättre sen. Lite nyttigt för Wasabi också att bo utanför kända flocken.

När det hade börjat lugna sig i hagen så red jag Zayats. Ville ju ändå stanna och ha koll så då kunde jag ju lika gärna göra nytta. Med tanke på förutsättningarna i kväll, det var ju lite oroligt i hagarna, skymning och började blåsa upp för oväder, så var målet att hålla henne fokuserad på mig och det gick riktigt bra! Vi jobbade med volter och skänkelvikningar.

Nu är det bara att ladda om för tidig morgon i morgon, två decimeter snö och ponnyhoppning hela dagen!

Cizmet på tur i morse! 

Vårkväll i skogen! 

Wasabi ny i hagen! 

Blev lite spring, Wasabi i täten och Bob sist! 

Bob! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0