Vinter och ponnytävling!

Igår när det var varmt och soligt var det svårt att tro att det skulle komma 2 dm snö i dag, men såklart gjorde blev det så!

Tidig morgon i stallet med vattnig och koll av hästarna, och precis klockan 6.00 svängde jag in hos familjen jag skulle följa på tävling. Jag körde dit med deras bil och det var lite spännande då bilen inte gick riktigt som den skulle, men vi var i god tid och hann fram trots att det gick 40 km i timmen i uppförsbackarna!

Det lilla ponnyekipaget gjorde två jättefina felfria rundor. Sen var det dags för nästa ekipage att hjälpa, vid det här laget snöade det ganska ordentligt och snön la sig på marken, det blåste dessutom kallt! Och även de presterade två jättefina rundor även om det lite typiskt blev en rivning på sista hindret i sista klassen. Det var väldigt många ekipage på plats, 110 ponnyer och 177 starter, och ponnyer lite överallt. Såklart, med så många ekipage, varierar både kvaliteten på hästarna och ridningen men jag måste säga att "mina" två ekipage gjorde riktigt fina skolboksrundor, man blir ju stolt!

Sen var hemresan ytterligare ett kapitel för sig! Bilen gick nästan ännu sämre, den hade sommardäck och innan vi närmade oss henna så var det en decimeter snö på vägen! Lite väl spännande men hem kom vi även om det tog tid. Hemma igen hade Nisse börjat med maten så det slapp jag i alla fall!

Sen tömkörde jag Paulas häst och även islänningen innan jag fortsatte i mitt eget stall. Där fick Movie gå i töm innan jag nattade hästarna. Mer än 1.5 dm snö nu i kväll så definitivt vinter igen och definitivt blött och skitigt igen! Avslutade kvällen med att baka en kladdkaka som fick bli kvällsfika, jag hoppas att det är vår igen i morgon! 

Framridningen på tävlingen! 

Islänningen i blötsnö! 

Och Movie på min återigen snöiga bana! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0