Linne-väder!

Första dagen för i år som jag har kunnat jobba hästarna iklädd linne! Så härligt! Men nästa vecka väntar minusgrader och snö!

Tungt att dra igång i dag, extra tungt att dra skottkärran i leran! Mockade först en av lösdrifterna och sen tog jag Movie, Cizmet och Wasabi i töm. Movie och Wasabi fick jobba på den nu nästan helt bara banan, medan Cizmet tömkörde jag runt träden och sen trav jobb ute i snön. Hon är ganska underlagskänslug och behöver träna mycket på att byta underlag och gå i varierad terräng. Det var i alla väldigt surrealistiskt att tömköra ute i snön i värmen och i linne!

Sedan red jag Clarinett och börjar fundera på tävlingsstart om typ 1, 5 månad, men vi får väl se. Sist ut Lemonaden vars ben ser bättre ut för varje dag och som jag i dag red lite lätt. Sen snabba ryck att laga mat, spaghetti och köttfärssås, och sen i väg igen!

Började på en gård i byn med en lektion och en tömkörning av en ponny, sen tillbaka närmare och en lektion. Efter det till ett stall på  Hammarn där jag tömkörde tre hästar, däribland Dajmen! Roligt att jobba henne igen efter snart ett år! Hon har växt på sig både i kroppen och huvudet men var annars ganska sig lik!

Så trött efter dessa dagar, och i dag blev det: 7 hästar i töm, 2 ridbar och 2 lektioner, så kanske inte konstigt att jag är trött? Så i stället för att ta rätt på grejerna jag hade kvar att fixa i stallet så köpte jag godis på hemvägen och nattade bara hästarna. Känner att jag var värd det, i morgon är det Ica igen!

Movie först ut i dag! 

Cizmet ute i snön. Har kommit fram till att Cizmet har den ultimata färgen för leriga hagar, man ser inte att hon är lerig utan hon ser bara blöt ut! För nu är hästarna ordentligt leriga och skitiga! 

Wasabi! 

Clarinett på vägen ner från banan

Och Lemonadens bångstyriga man! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0