Första april!

Det var säkert många som blev lurade igår men jag tyckte så synd om tjejen som skulle komma hit och massera hästar, hon fick fel på bilen och det var säkert ingen som trodde henne!

Jag var igång i stallet tidigt för att hinna rida Cizmet innan jag skulle köra Clarinett och Wasabi till Nisses stall. Men fick redan då tidigt ett meddelande att massören hade fått stopp på bilen och väntade på bärgare, hon hoppades då på hyrbil men det visade sig när hon flera timmar senare kom till verkstaden att det inte fanns hyrbil innan måndag. Så i stället blev det ridning på schemat, i ett helt fantastiskt väder!

Först Cizmet, vi begav oss utanför comfortzonen och red på spåret bredvid banan. Jag började med att leda henne där ett varv, satt upp och red något varv på banan. Det var väldigt vingligt men hon lyssnade bra, ändå lite tveksam till hur hon skulle fixa balansen när vi skulle ut på det upptrampade spåret. Men det gick bra, hon var lite spänd och tittade på saker, jag försökte sitta blickstilla och inte störa balansen. Nästa gång kommer det att gå ännu bättre!

Sedan red jag Wasabi, hon var inte på humör! Det gick jättebra att trava på fyrkantsspåret i vänster varv, men jag kunde knappt skritta ett varv utan tjafs, än mindre styra och trava i höger varv gick bara ett halvt varv i taget. Hon hade mycket åsikter igår men traven i vänster varvet var ju desto bättre. Longerade Grå lite, hon har blivit lite bortglömd och hade mycket energi. Avslutade sedan i stallet med att rida ut Clarinett.

Åkte till Nisses stall, där det först blev fika (hade ju köpt muffins för att bjuda massören på fika), sen hjälpte jag Nisse att rulla en bal som såklart hamnade på fel sida vägen och vi fick jävlas lite. När det var löst så tog jag islänningen lite i töm och satt upp och red litegrann bara.

Sen tillbaka till stallet för att vattna och förbereda för att Linda skulle natta hästarna, för sen var det dusch och ombyte innan jag och Nisse åkte till Sundsvall! Han fick av mig när han fyllde år att vi skulle bo en natt på hotell och gå ut och äta, men när det var tänkt för två veckor sedan så var han dålig så det blev nu i stället. Vi åt fantastisk mat på en restaurang på stan, jag åt fjällrödning med sötpotatismos och sen creme bryle till efterrätt. Resen av kvällen gjorde vi något vi aldrig gör längre, vi tittade på tv! Vi har inte haft tv på nästan ett och halvt år sedan ett takras drog i väg parabolen, det är egentligen inte något man saknar så ofta men var lite kul att slö titta igår.

Så nu väntar hotellfrukost och kanske en vända på stan, sen tillbaka i verkligheten och lite ordning i eftermiddag och kväll. Så ser planen ut i alla fall!

Cizmet på spåret! 

Wasabi efter ridning! 

Doris hittade en perfekt plats i påsen med grejer! 

I skogen med Clarinett, fantastiskt väder och perfekt underlag med lite orörd snö! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0