Hingstpremieringen!

Så var årets hingstpremiering på Wången avklarad! En intensiv helg med hästar, hingstar, nerver, social samvaro, glädje och besvikelser i en salig blandning, och ett oändligt antal steg!

Igår började jag dock med att rida hemma. Först Zayats, banan var bättre då på morgonen än kvällen innan men inte bra men Zayats fick ändå gå lite i skogskanten runt träden. Sen Cizmet som jag tömkörde lite och sedan satt upp och styrde runt lite på banan. Bästa ridningen hittills på hehe, avspänd och fokuserad på mig!

Sedan kom Linda och vi red ut med Juliette och Movie, en härlig tur på bara grusvägar i solen och med glada hästar. Sedan packa ihop hemma och förbereda för Linda som skulle sköta, mina hästar och katter. Vidare i väg och hämta transporten vi skulle ha innan vi förberedde allt hos Nisse.

Vi testade att spänna för Fändrik som skulle visas, jag skulle ju vara medhjälpare på körprovet så vi behövde testa lite och se till att vi var samköra. Sen packa grejer till hästen och oss, duscha och i väg. Väl framme på Wången så var det såklart roligt att träffa alla igen. Och så fick även Fändrik duscha innan vi bytte om till kvällens middag. Verkligen god mat och trevlig kväll. Hann även springa lite i ridhuset med ponnyn, Joppe, som ju också skulle visas. 

Vi sov i en stuga på tältsängar, de tillät inte att man rörde sig så det blev ingen supersömn direkt. Upp tidigt i morse och efter frukost på värdshuset så borstade Fändrik igenom och Joppe fick knoppar! Strax efter 9.00 var det dags för Fändriks körprov, han gjorde det galant och när poängen senare kom hade han ett dagens bästa körprov med 42 poäng av 50. 

Joppe visades först exteriört och sen Fändrik, båda gick ganska bra även om det alltid går att visa bättre. Sedan lunch innan hästarna in igen för att få poäng och kritik. Joppe fick 40 poäng och bör bli godkänd även det är welshförbundet som tar beslut. Fändrik föll inte domarna i smaken och han fick bara 36 poäng, tråkigt men han har verkligen skött sig superbra och med sitt fina körprov kommer han bli en fin kör och brukshäst, men det blir nog som valack då. 

Hemma igen på kvällen, transporten tillbakalämnad och med Fändrik ute i hagen igen med sin bror, så åkte vi och nattade mina hästar. Så typiskt när man varit i väg så var först Lemonadens ben mer svullet igen och dessutom Bea hängig. Linda kom och tempade henne och nu ska vi träffas igen i stallet i morgon bitti för att kolla läget. För Lemonaden blir det spolning av benet igen i morgon och lätt rörelse, i kväll har jag bara kylt det. Håll tummarna att det är bra med alla pållarna i morgon! Nu ska jag sova, är sjukt trött och nöjd över att slippa tältsäng i natt! 

Zayats i skogskanten igår morse! 

Enligt Cizmet måste allt undersökas! 

Utsikt från Cizmet och en bra bild av underlaget på banan just nu! 

Glada Movie-öron i solen! 

Fändrik när vi anlände till Wången igår! 

Nyknoppad Joppe! 

Fändrik väntar på sitt körprov! 

Joppe väntar på sin tur! 

Och Fändrik! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0