Aprilväder!

I dag har det verkligen varit aprilväder, snö och sol samtidigt och omvartannat, och regn, och hagel... Jag har bytt jacka hela tiden men ändå inte varit nöjd!

Efter att jag hade mockat och spånat i två av lösdrifterna så tog jag först Movie i töm, och sen Chokladen också i töm men ett väldigt lätt pass. Jag tycker inte att hon ser bättre ut än i måndags så nu blir det vila några dagar till. Jäkla hov!

Red Zayats på banan som nästan var avtinad men väldigt blöt. Vi har inte jobbat galoppen uppsuttet på någon vecka pga underlaget men i dag fanns det ju en halv långsida torr så det var dags att prova. Zayats behöver fortfarande ganska mycket plats för att galoppera och hon gillade inte vattnet, men fick till ett par fattningar som tyvärr övergick i bocksprång, och när jag så sa i från så sa Zayats upp sig och tänkte inte galoppera! Typiskt ston, "om du korrigerar mig när jag försöker då tänker inte jag försöka!" En anledning till att man inte ska gå in och korrigera allt hos unghästen och inte ta alla strider, men vissa saker måste man ju sätta gränser för. Skulle tro att det löser sig vid nästa försök när banan är torr.

Sen red jag Cizmet, vädret var minst sagt ostabilt med först hagel och sen toksnö. Gick dock jättebra när jag började rida på banan, hon är inte brydd över vatten även om hon är underlagskänslig. Jag har ju tagit det väldigt lugnt med henne, av flera anledningar, men hade bestämt ny att jag skulle börja rida henne en bit mot stallet efter varje ridpass. Det är ju en väg hon känner väl. Red ut från banan i dag och det gick jättebra, tills hon blev rädd för en snöklump som troligen lossnade från en hov. Hon hoppade till och blev sen lite rädd för sin egen reaktion och bockade i väg, och tappade mig, såklart i värsta lerpölen så jag var genomblöt och ordentligt lerig!

Hämtade upp en lite skrajsen Cizmet som hade sadeln framme på halsen och linan hängandes efter sig. Men sadlade om och gick upp till banan igen och longerade lite, då hade hon slappnat av och var som vanligt igen. Jag hoppas att hon inte får några dåliga erfarenheter av detta, vissa hästar blir väldigt rädda när de tappar ryttaren första gången, men vi backar tillbaka och gör om. Blir återigen påmind om att det är en häst som behöver mycket tid!

Klädombyte och middag och sen i väg på lektioner, som i stället blev att jag jobbade två hästar i töm och en lektion med ett nytt ekipage. Efter att jag kommit hem och vattnat hästarna så tog jag även islänningen i töm.

Jag är ganska mör i kroppen efter avfallning och dessutom blev jag trampad av en broddsko på foten, lyckades sen slå in samma fot rejält i en stol så den foten är ganska öm nu! Känner att det är dags att fundera på vad jag ska göra i framtiden, tycker att jag börjar bli för gammal för att åka av så här mycket, och göra illa mig hela tiden! Men vad ska jag göra i stället för att rida in hästar?

Snö och sol när jag tömkörde Movie, och slask på banan! 

Jag och Zayats tittar på en räv som sprang på gården medan vi red 

Där är räven! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0