Valborg!

Typiskt valborgsväder i dag, kallt och blåsigt!

Ganska intensivt i dag med. Började i morse med Lemonaden, hon har inte tvångat eller reagerat på sadeln på i alla fall ett par år men i dag var det dags. Jag longerade i vanlig ordning innan jag satt upp och två gånger fick hon ett lättare tvång i galoppen. Hon var inte okontaktbar utan jag kunde stoppa henne, lägga om sadeln och hon reagerade inte förrän hon tog galopp igen. Efter andra försöket så drog jag ett hål mindre på gjorden och då galopperade hon utan problem. Kanske var så lätt att jag hade dragit ett hål för mycket? Inte bra att hon reagerar på sadeln men bra att det går att hejda henne och bra att jag kunde sitta upp och rida efter, lite spänd var hon men ingen reaktion.

Sen skulle jag köra Clarinett och Wasabi till Nisses stall för massage. Jag vann en massage vid jul och efter lite strul och ombokningar så var det dags i dag. Lastade Clarinett utan problem men kunde sen inte fånga Wasabi! Hon kan ibland vara svår att fånga men längesen hon var som hon var i dag. Men när hon är så är hon läskig och i dag sparkade hon åt mig också. Så fick göra en rockard och hämtade Grå i stället!

Bra massage på Clarinett hittade vi några problemområden som är fokus på nu och Grå var mycket mer avspänd i kroppen än hon varit tidigare och hade inte alls så många spänningar och problem att jobba med, eventuellt en låsning att försöka lokalisera och ta bort i korset. Grå hade även en bra dag och var inte så stressad som hon kan vara, så efter massagen kunde jag ta en långfika utan att hon stressade i boxen!

Linda kom förbi och fikade och vi körde sen tillbaka hästarna stallet och då skulle vi rida. Tråkigt väder med blåst och sen hagel och sol omvartannat. Jag skulle rida Zayats och planen var att rida ut, men de var lite spänt både hos Zayats och med stök i hagarna så vi bestämde oss för att longera Zayats innan. När jag satt upp sen kände jag att hon var superspänd och ville knappt gå med mig. När Linda skrittade med Juliette blev hon ännu värre fast vi var långt från varandra, så vi ändrade snabbt planen! I stället byggde jag och Zayats fram hinder så fick Linda och Juliette hoppa lite! Zayats tyckte att det var väldigt läskigt när Juliette galopperade och hoppade men bra träning! Efteråt satt jag upp igen och skrittade lite och då var hon mindre spänd. Här har vi något att jobba på!

Sen longerade jag Chokladen för att se hur hon såg ut och hon var betydligt bättre i dag, nu hoppas jag att det håller i sig men jag vet att det är vanskligt när det är så här geggigt i hagarna. Hennes hovar gillar inte det! 

Nattade hästarna, åt tacisrester till middag, hann fixa lite ned papper innan vi åkte på majbrasa. Fy vad kallt det var, trots vinterkappa! Vi åkte vidare och drack kaffe hos några bekanta innan vi körde Nisses son och ett par vänner till festligheter. Så glad att jag inte kommer vara bakis i morgon! 

Lemonaden i morse! 

Det bästa man har sätter man på bordet! Doris! 

Trassel fick vackert nöja sig med att sitta på en stol! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0