Första natten inne!

I natt har grabbarna, Taggen och Oliver, sovit inne i de nya boxarna. Det var inte helt enkelt, Oliver ville först inte ens gå in i boxen! När vi skulle göra i ordning för att rida så vägrade han gå in, vi la på en lina runt bakdelen och då gick han in. På kvällen funderade han lite men sen bestämde han sig för att bo inne i alla fall. Taggen har gnäggat ganska mycket i natt, han tycker nog att hans kompisar (dvs Räkan och Corran) var borta, de gick ute på lösdriften. Det hörs väldigt bra in i huset när han gnäggar! Jag har sovrummet precis ovanför hans box så jag har vaknat några gånger i natt... Annars är det rätt spännande att jag kan titta in i boxarna från huset, risken finns att lyset kommer få var på jämnt i boxarna så jag kan hålla koll på hästarna..

Känns i alla fall jättebra med mina nya, superfina boxar! Skönt också att få lite höstrutiner, lite senare än vanligt denna höst men jag hann ju innan snön i alla fall. Stona ska jag prova ha på lösdrift. Räkan boxvandrar ju lite och är dessutom bättre att rida när hon går ute så jag ska prova och se hur detta fungerar på henne. Jag har dessutom tagit på kraftfodret på Räkan och Corran. De är tillräckligt runda och har satt mycket muskler så jag tror de får i sig tillräckligt genom grovfodret. Många tror ju att hästarna måste ha kraftfoder men det ska ju bara komplettera om inte grovfodret räcker till.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hihi, låter ungefär som då vi hade slitit och byggt dygnet runt på vårt nya stall, på annandagen var det äntligen dags för inflytt, Hurra!!! Tyckte inte hästarna...Amos var så rädd för sin nya krubba att han satt som ett frimärke i bakväggen och de önskade sig bara ut därifrån fort som f-n:) Men det går ju över ganska snabbt och sen så trivdes både hästar och folk!

2011-11-02 @ 08:02:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0