Vilken kväll!

Har haft en jättebra lektionskväll i dag! Alla ryttare och hästar gjorde sitt bästa. Några av mina yngre ryttare har blivit så duktiga, de rider nu samma övningar som de mer rutinerade ryttarna och de gör det bra! Det är verkligen jättekul och jag hoppas att deras intresse ska hålla i sig, för tänk vilka duktiga ryttare de kommer bli med tiden!

Kvällen avslutades med att vi jobbade med Totte, 2 åringen som jag presenterade i ett tidigare inlägg. I dag longerade jag först, han var jätteduktig även i galoppen, fortsatte med samma förberedande uppsittningsövningar som sist och sen hängde jag på honom! Det gick jättebra, jag hängde flera gånger och jag kunde även hänga på honom i skritt och svänga åt båda håll. Så nu är det snart dags för uppsittning, spännande!

En av de första gångerna jag sitter på Sickan, en 3 årig ridponny.
Från Sickans inridning, nu är det Tottes tur!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag fick lära mej på ridlektionerna att man ska rida lätt/fältsits för att underlätta för hästen,på senare tid har jag läst på flera ställen att det ökar trycket på hästryggen där stiglädrena sitter,vad tycker du,hur är det igentligen?Tacksam för svar :)

2011-10-07 @ 16:22:35
Postat av: Nilla

Sandra:

Det är inte helt lätt att svara på, det forskas en del på tryckbelastning av hästryggarna just nu och resultaten är inte alltid som man tror! Tror vi kommer veta mycket mer om detta inom några år. Mitt sunda förnuft gör att jag rider lätt och står i lätt sits på unghästarna och hästar med känslig rygg. Jag tror det är många faktorer som spelar in; sadelns passform och uppbyggnad, ryttarens balans, kroppskontroll och vikt samt hur hästen bär upp ryttaren. Att variera sin sits och en bra, passande sadel är mitt tips. Men självfallet borde det kunna bli ett ökat tryck under stiglädren i lätt sits.

2011-10-07 @ 22:07:46
URL: http://nillashast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0