Markarbete!

Markarbete använder jag mig mycket av på lektionerna och även när jag rider mina hästar. För mig innebär markarbete jobb med bommar och små hinder. Jag tycker det är perfekt med bommar för att jobba med lydnad och precision. När man sitter och rider själv utan bommar, är det lätt att missa att hästen inte tar förhållningen direkt eller att man tappar vägen lite. Ofta kanske man inte märker det förrän man ska rida dressyrprogram eller hoppa, men med bommar så får man ett bra kontroll medel. Jag använder bommar både i dressyrarbetet och hoppningen. Det är perfekt att träna lydnad och förbättra galoppen på hopphästen med hjälp av bommar och låga hinder. Med hjälp av bommarna kan man även kontrollera hästens steglängd, genom att lägga långa avstånd får man hästen att sträcka ut steget men korta, höga bommar hjälper hästen att lyfta på benen och trava mer uppåt.

Gjorde en enkel markarbetsövning med Taggen i dag, och Räkan igår. Red på en stor volt med travbommar på den ena sidan och ett litet hinder på den andra sidan av volten. Började att trava bommarna och sen rida en övergång till skritt eller lite galopp på den andra sidan. Efter det så red jag travbommarna, fattade galopp och hoppade det låga räcket, ner till trav och bommarna igen. Enkelt men en bra lydnadsövning!


Här hemma använder jag mig även av mina små stockar som en del i markarbetet. Här är det Sickan som småskuttar lite i somras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0