Skön lördag!

Det är så härligt med lediga lördagar! Fast helt ledig har jag inte varit, jag började nämligen dagen med några lektioner, i solen. Kan det bli en bättre början på dagen? Duktiga ryttare, fina hästar och sol!

Har börjat hjälpa till lite med en ny unghäst, Totte. Det är en två åring som står uppstallad hos Nylands Hästsportlag (precis som Sickan). Hans ägare Mats och Maria har longerat, sadelvant, tömkört och även påbörjat inkörning så han är väl förberedd. I dag var tredje gången jag longerade honom och det gick riktigt bra, han kunde galoppera lite i båda varv, provade förra gången med men då blev det mest rodeo, men i dag gick det bättre! Vi hade även stigbyglar på sadeln och longerade med dom nerdragna och gjorde några av de "uppsittningsövningar" som jag brukar göra innan det är dags att sitta upp första gången. Dvs dra i stigläder, hoppa vid sidan, vifta med armarna och klappa honom lite överallt. Han brydde sig inte alls så nästa gång kan vi nog hänga lite på honom. Roligt med en ny unghäst att jobba med!

När jag kom hem så red jag Räkan. Hon skulle trimmas lite inför morgondagens dressyrtränig. Började med att skritta fram i skogen, vilket jag ofta gör innan jag jobbar dom här hemma, men när jag skulle börja jobba henne så kändes hon oengagerad, stel och seg. Så jag började då med att galoppera och hoppa över en av de låga stockarna jag har här hemma. Hon fick rulla över den några varv i båda galopperna och sen kändes hon mycket bättre och jag var riktigt nöjd med henne efteråt. Hoppas känslan sitter kvar till i morgon! Hoppnig över låga honder är ju lösgörande och bra för bjudningen, och i dag fungerade det perfekt!


Red sedan ut Corran med Malin och hennes nya häst, som verkligen är en cool kille som tycks trivas bra här. Corran var spänd och lite knepig att rida, hon åmade sig och gick och spände upp sig. Undrar om hon ville göra sig till inför den nya killen tro? Hon var lite jobbig att rida men gjorde inget dumt i alla fall. Kvällen avslutades med grillning.

Kan en lördag bli bättre? I morgon väntar en ledig söndag, dessutom ska jag rida dressyrträning. Känns som även den dagen kan bli bra! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0