Nationaldagen!

Blev verkligen en speciell nationaldag i år!
 
Igår morse kom Lemonadens föl! Trots att jag kollade varannan timme missade jag fölningen. Hon visade inga tecken på att det var på gång, ingen oro, inget annorlunda beteende, ingen mjölk och Nisse tittade på henne kvällen innan och trodde inte att det skulle bli den natten i alla fall (hade hon visat någon förvaring hade jag nog kollat en gång i halvtimmen, men det kändes verkligen inte som att det var på gång). Men så blev det! Det måste i alla fall ha varit en snabb och odramatisk fölning, och det gick bra!
 
Det blev en hingst och det var lite problem med diandet i början, eller ganska länge... Lemonaden var helt begeistrad i sitt föl och ville ha honom framför sig hela tiden så han fick inte äta. Vi försökte mjöka henne men hon blev stressad och det fungerade inte. Som tur var hade Nisse råmjölk i frysen så han åkte hem och tinade den (måste tinas försiktigt i vattenbad) medan jag och Linda (som jag hade ringt och väckt) fodrade och vattnade de andra hästarna. Bea som gick med Lemonaden flyttades motsträvigt till hagen bredvid, hon tyckte att fölet var jättefint men hon fick inte titta på det för Lemonaden.
 
Jag och Linda hann med lite frukost också innan råmjölken var redo, fölungen var hungrig och det gick bra att nappa i honom. Sen lät vi dom vara så jag och Linda åkte till ett av betena och gjorde klart hagen där. När vi kom upp på gården igen så fungerade diandet och det kändes genast mycket bättre!
 
Cervins ägare kom och hälsade på hästarna, och jag passade på att rida Cervin så hon fick se lite. Vi vågade oss ut från banan och styrde lite runt träden, han är så duktig! När det var klart så åkte jag och Linda upp på byn och handlade, och sen gjorde vi mat och firade lite extra med kladdkaka och grädde sen!
 
Kvällsrycket i stallet började med att vi red ut på Juliette och Zayats, mycket trav och Zayats tog ut sig lite i förskott och blev trött i sista backen. Sen tittade vi, och försökte fixa till, en av Beas hovar som var lite trasig. Sedan åkte Linda hem, hon hade varit i stallet hela dagen från att jag ringde och väckte henne och hon kastade sig i väg! Jag red Kayden, nu försöker jag hitta samma jobb i trav som jag kommit till i skritten. I skrutten är han lång i halsen, låg i nacken, eftergiven i halsen, följer tygeln och rund i innersidan, i alla fall större delen av tiden. Nu gäller det att komma dit I traven med, jag förstår att han tycker att det är jobbigt för han har nog inte fått jobba så mycket så tidigare. Dels om man tittar på hur han jobbade i början, och på de filmer jag sett från när han reds i Holland var formen kort och hög. Han har ju upplevts väldigt stum i munnen och inte följt tygeln (tömmen) varken när jag red eller tömkörde i början, men det börjar bli bättre tycker jag nu! Men han är ju fortfarande lurig och protesterar en del.
 
Sen blev det kväll efter en lång dag. Nu ny dag, en hel del att göra i dag och jag misstänker att mycket tid kommer gå åt i föl hagen!
 
Ett gäng bilder på underverket. Tror att han ska få heta: Out of Frappuccino, kanske kallas för Frappe. Namnet ska vara på F (han är efter Fortnite) och gå att dricka, tycker att det blir bra! 
 
 
 
Han är väldigt lik Lemonaden som föl!
 
Så fin!
 
Och en bild från när jag red Kayden, fint väder hade vi också igår! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0