Åska i luften!

Igår hängde åska och regn i luften hela dagen, det brakade även lös ett par gånger men jag klarade mig ganska bra!
 
På förmiddagen kom Cervins ägare och provred lite, vi tog det lugnt och bara skrittade runt lite men ni förstår känslan av att sitta på sin häst för första gången! När hon hade åkt så red jag ut Zayats, vi red en sväng där vi ridit förut med sällskap men första gången vi red själv lite längre på vägen. Såklart mötte vi både bil och två som promenerade med både stavar och hund! Det gick bra, däremot att vända och gå hem igen, precis i jobbiga "mördarbacken" (den backen där hon brukar bli trött på hemvägen när vi rider med sällskap och rider längre), var svårare men när hon kom igång igen var det samma energi på hemvägen som på vägen bort. Hon blir såklart lite mer spänd ensam än med sällskap men den spänningen blir till energi framåt så det gör inte så mycket!
 
Såklart regnade det lite medan vi red, men det var så varmt att jag torkade direkt efter. Så jag åkte ner till betet och red Wasabi. Tanken var bara att skritta runt lite på gården där men Wasabi tyckte att det var så roligt att styra runt träden att vi fortsatte ut på vägen och red en liten bit på vägen också. Denna gång bara en liten bit i väg men det känns inte som att det kommer vara problem med att rida ut henne i sommar även om vi inte får sällskap. Kommer bli bra för henne!
 
Tog paus, som sedan blev längre än tänkt på grund av regnskurar och åska. Åkte först och handlade eftersom jag kom på att jag skulle göra pastasallad. När jag kom tillbaka från byn hade Nisse besök så vi fikade först, sen gjorde jag salladen och även Linda kom och åt. Men sedan fick vi vänta ut vädret lite innan vi åkte till stallet.
 
Då började vi nere på betet och red ut med Clarinett och Juliette, en tur med mycket trav i backarna. Sedan tillbaka till gården och jag red Kayden. Han hade ju varit rätt fin och trevlig dagen innan men igår var ingen bra dag. Vet inte om det var all knott och åskan i luften eller om han var trött av att gå på bete ett dygn. Men han var så jobbig att göra i ordning, bland annat så la han sig och rullade när jag försökte knäppa på kapsonen (han hatar när jag sätter på kapsonen...), så både han och jag var helt slut på energi och tålamod innan vi ens börjat rida! Så ridpasset gick sådär, han försökte mest komma undan och gick emot. Fick något bra varv åt båda håll och avslutade direkt!
 
Sen hann vi bara natta hästarna och komma hem så brakade åskan lös igen! Nu är det ny dag igen och dags för Ica igen!
 
Doris hjälper mig med stallsysslorna, blir nog en riktig stallkatt!
 
Från Zayats tur!
 
Wasabi på vägen nere vid betet!
 
Kayden 
 
Fölunge! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0