Hej då Szum!

Åh vad tomt det kommer bli efter att Szum flyttat, jag har haft honom i 9.5 år! Det är ju en ganska lång tid!
 
Gårdagen började med att jag åkte i väg och hade två tidiga lektioner, stannade på jobbet på hemvägen och skrev ut ett avtal. Fikade lite och sen byggde jag och Doris upp en provisorisk hage nedanför ridbanan, mycket gräs där nu som behöver röjas bort. Nu hjälpte inte Doris till så mycket utan hon skrek mest!
 
Sedan kom Szums nya ägare, vi skrev papper, packade in täcken och sen lastade vi Szum som gick raka vägen in i transporten. Fick meddelande några timmar senare att de kommit fram och han gick i en hage och åt. Det blir nog bra, jag hoppas att det ska bli bra. Jag kommer verkligen att sakna min stora lufs men för honom blir det nog bättre med en egen matte med mer tid för honom. Förhoppningsvis kan jag satsa mer tid på stona nu.
 
Sedan red jag först Kayden. Tömkörde inte innan men tyckte att han var lite stummare i munnen när jag började då, så de där minuterna i töm verkar ändå göra skillnad. Just nu jobbar jag traven mest på en stor volt för det är ju ungefär vad han klarar av i den låga formen och utan att bita sig fast i bettet, men igår avancerade vi oss lite och la till att vända igenom volten och byta varv, det blev genast svårare. Det är ju inte så att han inte klarar av att ridas olika vägar i trav, utan det svåra är ju att göra det i den form jag vill och med mjuk kontakt i handen, och på den väg jag vill och kvar i ramen. Men han släppte fint igår och det blev riktigt gung över ryggen!
 
Sedan red jag Cervin, han fick skritta runt träd i skogskanten och sedan red jag honom ner till stallet. Bra förberedelse för att rida ut sen. Efter jag ridit flyttade jag om hästarna. Cervin och hans lilla kompis fick flytta till en hage med åtminstone lite, lite gräs och Kayden fick flytta in i den hagen jag byggde, så han går på ganska mycket gräs nu. Hoppas att de blir nöjda med det!
 
Ingen orkade göra mat i värmen så vi åkte upp på byn och åt, sen hade vi en plan på att åka och hälsa på någon men vi kom inte på en enda vän att ringa... I stället blev det kaffe och surr hemma, Linda kom förbi och när Linda och jag hade nattat hästarna så kom ytterligare en vän förbi med lite rabarberpaj. Så blev ganska sen kväll igår med. Nu sista dagen på den här ledigheten, i morgon ska jag börja jobba igen!
 
Doris på utebordet. Det bästa man har ställer man väl på bordet?
 
Cervin i skogskanten!
 
Och en gammal bild på min fina Szum-Brum! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0