Sommarvärme!

Sommaren har återvänt! Så även insekterna...

Ganska lugn dag igår. Började med att rida ut Movie i skogen på förmiddagen, kändes som att hon behövde det efter att ha gått mycket på banan. Red även Kayden lite, även denna gång i dressyrsadeln men jag var inte lika nöjd nu utan tror nog ändå att den klämmer lite på hans stora manke. Men det är nog en bra sadel sen när han musklat sig.

Ner till betet och kollade på Grå lite i töm. Hon kändes inte riktigt fräsch sist vi red men jag kunde inte se något nu, då var det ju efter helgens regn så hon hade ju kunnat blivit stel i sin muskelskada då. Får rida igen och känna efter. Sedan red jag hem Clarinett och red lite på banan, vi red igenom dressyrprogrammet, fast det går ju egentligen på lång bana, och jobbade galoppen mycket. Hon var riktigt het, inte så vanligt, och tittade, hoppade och kastade sig för allt! Man kan säga att lösgjordheten inte var på topp! Inte så konstigt när vi ridit mest i skogen, och jag upplever att jag alltid tappar lösgjordhet när jag får tryck i henne. Det är något vi jobbar med och som jag verkligen måste fortsätta med!

Vi var ganska svettiga när vi kom tillbaka, rätt varmt också. Jag åkte hem för matpaus, Nisse hade köpt pizza som jag varit sugen på ett par dagar. Sen gjorde jag nästa ryck i stallet som började med två lektioner, en hoppning och en dressyr. Linda kom och när lektionerna var klara åkte vi ner till betet och red ut på Wasabi och Juliette. Jag har inte ridit ut Wasabi med sällskap förut, bara något varv på gården och i snöspåren, så det var lite pirrigt för man vet ju aldrig med henne. Men det gick jättebra, vi skrittade uppför backarna en bit och hon skötte sig utmärkt! Jag skulle dock tro att hon var ganska trött efter... 

Sedan hjälpte vi Nisse att kolla ett sto, om hon var brunstig, och så fikade vi. I dag har jag tittat lite på kuren från RyttarVM nu på morgonen, missade ju det igår! 

Så här skummig var Kayden efter jag ridit, ganska bra med tanke på att han i början höll fast bettet helt och var stum, då fanns det inget skum! Om ni tycker att nosgrimman ser konstig ut så är det en kapson som jag har under tränset, den reser han sig inte med nr jag leder. Han gjorde ju det mycket i början, nu inget alls men jag fortsätter med kapsonen ändå. 

På väg hem med trött Clarinett efter dressyrpass! 

Från Wasabis tur! 

Och efter ridturen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0