SI-leden!

Så intressant dag när bästa Ulrika har varit här och gått igenom hästarna. Precis vad jag behövde nu, lite pepp, intressanta diskussioner, nya kunskaper och en massa hästprat!

Men i vanlig ordning började dagen med lite kaos! Jag inledde med att fixa i ordning den hagen där stona gick på bete innan denna hage, det har växt upp där så de ska få gå där någon vecka medan jag fixar i ordning nästa hage. Den här hagen stod ju klar men något djur hade passerat igenom den så det var lite att fixa, planen sen var att ta ner dom dit på eftermiddagen när jag hade hjälp.

Men den planen sprack. När jag kom upp till stona så var Clarinett utanför hagen, det var väldigt lugnt tills jag försökte fånga henne då drog hon galopprace och bockserier på gräsmattan! Fick till slut tag på henne men ändrade hela min plan. Red henne ändå, hon behövde komma ut för att varva ner, men red en väldigt kort tur och med Grå som handhäst eftersom hon blev stressad av stöket, sedan lämnade jag dom i den nya hagen direkt. Hämtade Wasabi och Juliette också och ledde ner dom, då var ju hästarna på plats redan. Sen gjorde jag ett försök att rädda och laga gräsmattan innan jag åkte till Nisses stall där Ulrika redan börjat med Paulas häst.

Förutom den så hade Linda ridit dit Bea som skulle gås igenom nu när hon ska igång igen, sen fortsatte vi hemma hos mig med Movie och Chokladen. Av dagens fyra hästar så var tre fast i SI-leden! Vad jag förstår så är det så pass vanligt, ungefär 80% om jag minns rätt har problem där. SI-leden kan påverka en massa annat så jag hoppas på stor skillnad på de hästar som är lossade i dag.

Chokladen satt fast i SI-leden igen, inte oväntat efter hennes transportincident men min känsla är att problemen hade kommit tillbaka innan det. Det känns som att något tar emot i höger galoppen och så kändes det även på kursen, men inte i början av sommaren så någonstans där har det hänt. Några spänningar i höger bog och bringa är det enda vi kan härleda till stöket i transporten. Chokladen är svår att lossa eftersom hon gärna far runt eller sparkar när det gör ont. Men Ulrika fick ändå loss ganska mycket på henne så jag hoppas att det ska bli skillnad.

När Ulrika åkt hem så hjälpte Linda mig att hänga på Forzett. Första försöket att hänga i skritt så studsade hon i väg men sen gick det jättebra. Går sakta framåt med henne med!

Efter det middag, spaghetti och köttfärssås och vi bjöd Linda med,och sen lektioner. Började med en hemma och sen i väg för två till. Avslutade kvällen med att baka en sockerkaka med äpple. Nu borde jag sova för längesen, är tidig morgon som gäller i morgon! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0