Hingstbete!

I dag känns det som att jag inte fått något gjort! Men det är nog för att jag inte fått så mycket hästjobb gjort!

Segt att komma igång i morse, typiskt mig när jag har lite för mycket inplanerat! Men när jag kom igång så gick jag runt och fixade nästa beteshage till stona så den är klar. Jag putsade lite på Bobs hovar och så longerade jag Zayats. Hon fick gå över bommar och ett litet hinder.

Sen drog jag och Nisse igång med projektet att släppa ut unghingstarna på bete. Första steget var attfå ut Fixar, Nisses ettåriga nordsvensk, ur hagen utan att få ut alla andra. Med lite hjälp så gick det bra och Nisse Kunde verka honom innan vi åkte bort med honom till betet. De ska gå i samma hage dom förra sommaren och den ligger mitt emellan min gård och Nisse.

Sen åkte vi och hämtade Bob. Lite spännande att lämna Fixar själv men vi fick hjälp som häll koll på honom. Dessutom var Bob snäll och lättlastad, vilket även Fixar var,  så det gick ganska snabbt att vara tillbaka i hagen med honom. Sen var det ett väldigt konstigt ihopsläppt. Tog länge innan de ens såg varandra, sen sprang de ihop ett halvt varv och ställde sig igen sen och betade i varsin del av hagen! Men ett par timmar senare hade de hittat varandra och nu hänger de ihop! Det ska in en hingst till i hagen, en tvåårig ardenner, och eventuellt ett par kvigor. Hoppas att inte Bob har koskräck som sin mormor!

Sen middag och i väg på lektioner, när jag kom tillbaka så tömkörde jag Juliette åt Linda och sen avslutade jag med att ta Wasabi i töm. Vi börjar bli lite kompisar igen, tror jag i alla fall... 

Nu är hästarna nattade, jag har fikat och borde ha sovit för längesen. Tidig morgon i morgon!

Bob på bete! 

En liten sväng sprang dom! 

Bob i full fart! 

Hade varit så fin bild om jag hade fått med hela Bob! 

Ett par timmar senare hänger de ihop! Tänk vad roligt de kommer ha i sommar! 

Wasabi i kväll! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0