Nattlig road trip!

Igår tryckande värme, åska, road trip, sen kväll och inte så mycket hästjobb gjort!

Jag hade lovat att köra Nisses häst igår, men började med att fixa lite med mina egna hästar, körde ner vattendunken och lite sånt. Sen red jag Cizmet och Zayats, Zayats fick hoppa lite. Jag hade byggt upp travbommar och ett hinder på medellinjen som vi red på lite olika sätt. Roligt att kunna börja rida övningar i hoppningen med henne nu!

Skulle ta en häst till men den ville inte bli fångad. Eftersom åskan hade börjat mullra lite, himlen var svart och vi skulle i väg lät jag det vara. Åkte istället och väntade in Nisse som var barnvakt, lite oplanerat då barnens föräldrar gjorde ett besök på BB (men fick åka hem på eftermiddagen, så intedags riktigt än). Linda kom och fikade under tiden.

När Nisse kom hem så körde vi först bort de två korna med kalvar, de som störde oss på tisdagen när vi hade massage. De går nu på samma bete som Bob, han blir i alla fall van vid kor! Sen lastade vi Nisses sto med föl och åkte på betäckning med dom. Var ju kväll innan vi ens kom i väg, fast bättre temperatur att köra i, men tog tid att köra eftersom vi köpte mat på vägen och sen var en tunnel avstängd så vi fick köra grusväg en bit. Kom fram till hingsten, där även Lycka är som vi körde upp för ett par veckor sedan, strax efter 21.

Blev ju lite surr så tog en stund innan vi var på väg hem igen. Ni kanske minns våra problem med att hitta matställe sist? När Mac Donalds hade stängt pga kassaproblem? I natt tänkte vi köpa kaffe och glass där, klockan var strax före midnatt men de hade öppet. Dock all glass slut så vi beställde en kaffe-efterrätt/drink men det visade sig att de inte heller gick att få. Så efter väntan så gick vi ut med en dricka till Nisse och en kaffe till mig som visade sig vara ljummen - nästan helt kall. De ligger inte så bra till hos oss nu så där stannar vi nog inte fler gånger!

Gick bra att köra och betydligt bättre temp än på dagen. Kom hem 01.45, så skönt att Linda vattnat och kollat hästarna så drt gick att lägga sig direkt! Men lite segt att komma igång i dag, så ska se hur mycket som jag hinner av det jag tänkt!

Inte så mycket bilder tagna igår:
Nisses katt Gottfrid vilar inne från värmen! 

På väg hem med tom transport. Bilden tagen vid 23 tiden i Nälden. Skulle ändå stanna och fota flaggorna, den röda, för jobbets räkning. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0