Vinterkappan på igen!

Den jämtländska sommaren är här, iskalla stormvindar och knappt plusgrader på nätterna. Sista maj igår och jag fick ta fram vinterkappan när vi skulle rida på kvällen!

Jag gillar inte blåsten, hästarna blir nippriga och hålla på med unghästar när vattendunkarna blåser runt på gården, och schabraket blåser av ryggen på dom i samma sekund som jag lägger dit det känns inte rätt! Men det är ju i alla fall myggfritt! 

Jag började nere på betet igår och tog Grå i lina för att se hur hon ser ut nu. Hon är halt men jag tycker ibland att hon sätter ner den hoven lite fel, så hon ska få vila veckan ut så kollar jag igen sen. Hon är mycket bättre i alla fall. 

Sen upp på gården, jag var i sugen att rida någon av de hästarna i blåsten utan tog Forzett, Cizmet och Zayats i töm. Efter de var jobbade bytte jag hage på basjkirerna så de får börja vänja in sig på gräs. Sen fika och så började jag gå runt och fixa den hagen som Bob och Nisses unghingstar ska gå i. Det är samma hage som jag och Linda slet så med i fjol vår, då var den inte använd på flera år så det är min dre jobb i år, men trots det är stora delar bortrivet så är ganska mycket att göra. 

Gav upp för dagen, gjorde pizza till mat och sen nästa ryck i stallet. Sladdade ridbanan och röjde bort lite sly innan jag hade på dressyrträningar. Linda kom och vi red ut Clarinett och Juliette, och det med vinterjackorna på oss, var så jäkla kallt! Sen fikade vi och jag gjorde även rabarberkräm. 

I dag är det väldigt segt att komma igång. Blåser nästan ännu mer i dag och jag misstänker att jag håller på att bli sjuk för jag är hängig, trött och yrslig. Ska försöka göra några ryck men det känns motigt! 

Forzett med vinden i manen! 

Cizmet! 

På tur med Clarinett i vinterkappan! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0