Kosläpp!

Varm och intensiv dag!

Dagen började med att massören som skulle komma skickade återbud, stallet hon hade varit och masserat hos igår hade ringt och sagt att de fått positivt provsvar på kvarka! Alltså sånt berättar man innan man tar hem massör, att man väntar på provsvar på en anmälningspliktig sjukdom. Tänk om hon hunnit hit innan de fick svar? Hon fick i stället sanera sina grejer och jag fick en lugnare förmiddag!

Jag jobbade de tre hästarna som skulle ha fått massage. Lemonaden tog jag i töm nere vid betet och så ledde jag hem Chokladen och Clarinett och red dressyr på dom två. I dag kände korta stunder på båda två ett tävlingssug! Detta eftersom de kändes fina om än korta stunder, vi har fortfarande mycket kvar att jobba på men roligt att känslan infinner sig! 

Sen paus från hästarna för att köra två kvigor åt Nisse till hingstbetet. Jag är lite korädd men måste verkligen säga att de är lättlastade i jämförelse med hästar, glad att jag inte behövde göra så mycket mer än att köra bilen. Kvigorna var glada att komma ut på bete och skuttade, Bob tyckte att de var otäcka och fick med sig kompisarna och sprang runt i hagen. Som tur var så hann inte kvigorna med! Bobs kompisar är mer vana med kor, och de har även hört ko med bjällra som en av de här har, men det blir verkligen en bra erfarenhet för Bob, hans mormor Räkan hade riktig koskräck men gick faktiskt någon sommar med tjur när hon gick med föl. Bra för betet också som kommer bli bättre betat. 

Sen gjorde jag pizza och slängde i mig en liten bit innan det var dags för kvällen ms aktivitet, löshoppning! Lite nya hästar i dag så det var roligt. Först två hästar utifrån, en rutinerad tävlingshäst som hoppade ganska högt och sen en tvååring som löshoppade för tredje gången, hon var lite vimsig i början men kom på grejen lite på slutet så jag hoppas att det sitter kvar sen. 

Cherry löshoppade för andra gången, lite mer fart i dag och tappade lite teknik få men positiv och orädd. Efter fikapaus var det basjkirernas tur, först Zayats som gjorde det rutinerat och vant. Sen Cizmet som både hoppade bra och gick lättare att fånga in mellan denna gång. Sist ut var den lilla welshmountain hingsten som jag visade på hingstpremieringen i våras, han är tre år och jag tror inte att han löshoppat förut. Han gjorde det jättebra även om han försökte ha koll på stona i hagarna samtidigt! 

Sen avrundning, prat, nattning av hästar och koll i hagar, fick in Doris till slut också. Jag mockade och förberedde två boxar i Nisses stall tills i morgon när jag behöver dom. Kvällen avslutades med glass till kvällsfika. I morgon en ny dag med Ica-jobb! 

Lemonaden i töm nere vid betet

Clarinett innan avsittning! 

Chokladen i hagen! 

Bob och hans kompisar! 

Cherry löshoppas! 

Jag och welshponnyn! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0