Äntligen löshoppning!

Nu är det vår för nu har vi börjat löshoppa på Brännan! Det är egentligen lite för mycket snö och is kvar på banan och stsktet fick jag laga provisoriskt eftersom det ännu är tjäle. Men vi är igång!
 
Sol igår och jag red utan jacka! Szum fick jobba på banan och Clarinett red jag ut. Och sen grejade jag med banan och staketet. Vi gjorde biffstroganoff till middag av rester och när Linda hade slutat jobbet så löshoppade vi!
 
Eftersom inte förutsättningarna var optimala och hästarna inte hoppat på hela vinten så tog vi det lätt. Först ut Lilla Grå som var övertaggad, Bea tog det betydligt lugnare och Lemonaden hopade rätt bra, de tre hoppade runt en meter. Sen Dajmens tur, om jag minns rätt så hoppade hon en gång i höstas och ett par förra våren. Hon är jättefin,  välbalanserad, rör sig lätt och ser it att ha bra hoppteknik. Men hon är lite lätt förvirrad,  går inte att fånga, glömmer vilket håll hon ska åt och tar lite olika antal galoppsprång. Hon behöver lite rutin!
 
Beroza hoppade för första gången, dessutom med extra miljöträning då det var älgar i skogskanten. Hon hoppade villigt och riktigt bra,  men fokuset var lite i hagen hos kompisarna och även hon behöver lite mer rutin på själva upplägget. Sen fikade vi, såklart, och på kvällen sen hann jag även börja skriva några fakturor. 
 
Inte nog med det vårtecknet och att vi har tussilago vid banan så kom första fölet hos Nisse igår morse! En shettis (minishettis?) som står här för fölning fick en jättesöt och jätteliten fölis. Så nu är det vår!!
 
I väntan på bilder på löshoppningen, som jag tror kommer, fårni hålla till godo med lite hagbilder!
 
Dajmen, synd på solen och skuggan...
 
Chokladen!
 
Lemonaden! Hon ser så busig ut med sin ponnyman!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0