Halkigt

Vilket skitväder det var igår! Växelvis regn och snöflingor stora som lappvantar, tyvärr var det mest regn som föll. Så nu är det halkigt, börjar bli en vana om vintrarna nu!
 
Jag började med att jobba Pavel i töm, han var otroligt fin även den här gången, känns som att flera månaders jobb föll på plars på en gång! Fortsätter han jobba så här kommer vi snart att ha musklat upp den där överlinjen som är lite tunn än. Riktigt roligt att jobba med honom nu och det ska bli intressant att börja sitta på honom igen! 
 
Sen körde jag hästar till Nisse för att skos, Szum och sedan Lilla grå och Clarinett. Första gången jag körde Lilla grå sen hon hoppade över bommen, men med sällskap gick det bra! Medan jag väntade på hovis så mockade jag stallet åt Nisse. Jag körde hem Szum medan Clarinett blev skodd, då hade det blivit läskigt halt och jag bestämde snabbt att vi skulle vänta med de andra, dessutom gick dämparen till bakluckan på släpet sönder! Har nyligt servat släpet för 8000 kr, men det var bara att beställa en ny sån på en gång. Min plan är att byta släp snart och då måste det här vara i skick!
 
Hovis skodde Szum och Clarinett, Nisse skodde Lilla grå fram, med oss som assistenter. I dag gick det jättebra igen! Sen verkades Räkan och Dajmen, resten av verkningarna, de hästar som står hemma, väntar vi med till veckan. 
 
Efter vi var klara och hade fikat lite så blev jag dålig! Trodde först att det var någon reaktion på spänningarna som släppte efter att ha skott och kört den grå och halkan, men jag är inte helt pigg i dag heller så det är nog den här förkylningen som jag inte blir av med sim slagit till igen! I vilket fall så fick Nisse hjälpa mig att köra hem hästarna igår kväll. Nu ska jag försöka klara mig igenom den här dagen, jag har verkligen inte tid att vara sjuk!
 
Dajmen tycker att det här med att vara i hagen är rätt onödigt, så hon går in och ut som hon vill!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0