Första advent!

Så var återigen en helg passerad, har hunnit med rätt mycket och även lite adventsmys! Men jag är inte riktigt frisk än och igår körde jag nog på lite för hårt för i dag har jag varit trött och sämre.. 
 
Gårdagen började jag med att jobba Lilla grå i töm, hon var bättre än på fredagen och det känns som att jag kommer åt höger varvet bättre nu. Sen gjorde jag i ordning Pavel och började jobba med honom utanför boxarna, när Malin kom så hjälpte hon mig att hänga på honom. Var ju ett tag sedan sist nu, först var han spänd men det blev bättre efterhand. Förutsättningarna var ju inte de bästa med blåst och lite smålurigt underlag men vi hängde några omgångar och det kändes bra!
 
Sedan red jag och Malin ut med Tant och Clarinett, de var riktigt taggade av blåsten och av att inte gått så mycket när jag har varit klen, men inte värre än att vi kom hem utan incidenter. Och sen åkte jag på en liten julmarknad eller adventsträff, var väl 3-4 marknadsbord, fika och en tomte, längre bort i byn. Gröt till lunch passade ju bra och jag köpte även en strut med hemmagjort marmelad godis med hjortronsmak, det var riktigt gott!
 
Fortsatte med att adventspynta hemma, är det inte konstigt att de där adventstakarna aldrig lyser när man tar fram dom? På den ena fick jag byta 6 av 7 lampor!! Sen longerade jag galoppprogrammet med Szum innan middag och så bakning av saffranslängder med vit choklad! På kvällen tittade jag och Marie på Så mycket bättre, åt saffranslängd och drack glögg. Sen sov jag pä soffan till hela Bondfilmen!
 
I morse blåste det rejält, och har fortsatt med det hela dagen. Jag åkte i väg för några lektioner, ett par tappra ryttare kämpade på i blåsten, och när jag kom hem var kag genomfrusen och blöt om fötterna! Så lite lunchfika passade bra, klämda mackor (alltså toast) och nyaste Ridsport Special fick det bli. Sen dammsög och torkade golvet på undervåningen innan jag började titta på hoppningen från Friends, tyvärr somnade jag rätt snart (visst sa jag att jag var trött?), när jag vaknade igen så var det bara att bege sig ut och jobba lite hästar. 
 
Jobbade Pavel i töm, han var fin men det syns att han tycker att det är jobbigare i höger varvet! Sedan fick Clarinett gå ett lättare dressyrpass på banan. Hon började passet med att vara rädd för ena kortsidan, konstigt tycker jag eftersom hon bor i hagen precis bredvid banan och att hon efter lite jobb helt hade glömt bort att det var monster på den där kortsidan... Bra ridkänsla bjöd hon i vanlig ordning, vi jobbade lite övergångar och enklare sidvärtsarbete.
 
Sen hann jag med att se världscupen i hoppning på tv också, utan att somna, så det blev mycket inspiration o dag! Fortsatte med tjockpannkaka till middag och sen lite slappt i soffan. Nu är det nog någon ny film på tvn som jag kan sova till!
 
Från dagens pass!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0