Snöyra!

Onsdagen var också intensiv! Förutom allt annat jag gjorde så avmaskade jag alla hästar, eller alla utom.en som vi inte lyckades med -i alla fall inte den tiden på dygnet! Det var också den enda jag hade hjälp med, men det hat tydligen varit dtöl tidigare också med det.
 
Först longerade jag Pavel, hsn har haft en misstänkt hovböld och varit öm men såg nu bra ut i lina så då är det dags att börja jobba igen! Fortsatte med Lilla grå, även henne longerade jag först och sen satt jag upp och jobbade lite i skritt med halter. Kändes bättre än sist i alla fall!
 
Clarinett har ju vilat nästan en vecka men gick nu ett lättare pass i töm, hon såg taggad ut så nu ska vi försöka jobba några veckor till innan det blir vintervila för henne. Avslutade hästarna med att rida ut Tant. Sen städade jag och plockade ihop i lösdriften efter bygget igår innan lunch och ombyte.
 
Så åkte jag och Sandra till Sundsvall för att gå på hoppclinic! Och det var en spännande resa! Det toksnöade i Sundsvall, så det var mycket snö, halt och snörök. Trots att vi mötte och körde om flera plogbilar var vägen till största del oplogad, inte kul! Innan clinicen skulle vi bara gå in på Biltema och köpa en skottkärra. Självklart fattades det däck till kärrorna så vi fick köpa visningsexet, förstår inte hur vi fick in den i bilen men jag hoppas att jag får ut den igen!
 
Själva clinicen var bra, det var Maria Gretzer och Björn Carlsson som höll i den, Maria red en häst och sedan var det en unghästgrupp och en grupp som tävlade högre. Fokus låg på grunder, Maria pratade mycket om övergångar och att verkligen ha kvalitet i övergångarna, att ha kontroll på hästens bakben, att inte rida hästen med handen (här visade hon genom att rida 10 meters volter i galopp på en hand på en för henne ny häst) och att låta hästen galoppera!
 
Hemresan var jobbig men vi kom hem och innan midnatt var även hästarna inne och jag klar. Nu ny dag, trött och förkyld men vi gör ett ryck på Ica ändå!
 
På tur med Tant!
 
Lösdriften färdig!
 
Från clinicen när Maria rider!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0