Idolkväll!

I måndags blev det inte mycket häst. Var på Ica på dagen, men hade ont i magen på kvällen och tog bara in hästarna och pysslade lite med Dajmen. Hon tränar på att stå uppbunden och att bli borstad. I stället tittade jag på Kalla Fakta om den tragiska händelsen som utspelade sig här för ett drygt år sedan som jag även skrev om då.
 
Igår började jag med att städa undervåningen på morgonen innan hästarna, Nisse skulle få besök av hästspekulant. Sen jobbade jag Szum och Lilla Grå i töm, och båda såg bättre ut än förra veckan. Jag skrittade ut Clarinett på en mys-pys tur som dock inte bkev så mysigt eftersom det både regnade och blåste, och dessutom träffade vi på ett skenade rådjur! Det är älgjakt igen så det gäller att försöka ha lite koll innan man rider. Avslutade med att longera Lemonaden, igår med träns under kapsonen och annars gjorde jag som sist. När vi longerat en stund tog jag ner en stigbygel och longerade med den nere, och sen bytte jag och tog ner den andra i stället. Hon reagerar en del på stigbyglarna så därför har jag börjat så försiktigt bit för bit. Nästa gång kan jag förhoppningsvis ta ner båda!
 
Sen lite fika och dusch innan jag och Linda åkte på clinic med Jens Fredricson. Vi velade länge och bestämde oss inte förrän sent på måndagskvällen, men vi ångrade oss inte. Jens är verkligen fantastisk att lyssna på, och titta på eftersom han använder hela kroppen att visa med, han är engagerad, kunnig och dessutom rolig. Tänker varje gång jag lyssnar på honom att han är min idol och att jag skulle vilja bli lika bra som honom! Fokus låg på grunder, varken ponnygruppen eller hästen han red kom längre än till jobb med bommar och även om sista gruppen hoppade lite så låg fokuset på ridningen mellan hindren. Han jobbade mycket med att hästarna skulle spåra, pratade mycket om rakriktning, att hästarna skulle gå i balans, att ryttarna skulle ha stilla händer och kunna reglera galoppen. Vi fick se flera fina och välridna hästar, så verkligen en inspirationsboost!
 
Här ser man vad engagerad Jens är!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0