Höst igen!

I tisdags var det sommar men igår var hösten tillbaka!

På förmiddagen stod hästjobb på schemat. När jag håller på att sadla Forzett märker jag att det blir oroligt i sto hagen, hinner inte ens kolla vad som händer innan jag ser Clarinett och Lemonaden springa runt på gården. Jag fångar in dom i en annan hage, de var väldigt nöjda just då eftersom det var gräs och obetalt i hagen men mindre nöjd ett par timmar senare när traktorn kom med balar och det inte serverades någon i dras tillfälliga hage. Men Forzett stod lugnt och väntade på mig när jag hade fångat hästar och lagat hage. Däremot var hon lite spänd på banan, vi longerade och gjorde lite pallträning bara. 

Tanken var att rida Zayats men efter allt stök var min energi låg och det var dessutom massor av knott, så jag tog henne i töm i stället och det var bra för hon var väldigt fin! Hon börjar hitta, mest i ett varv än, hur hon ska jobba i form och gå på tygeln. Det har tagit tid för henne, vilket drt ofta gör för basjkirerna. Jag tror att det dels beror på att de har mycket "vildhäst" i sig och tar tid innan de släpper helt på sin kontroll, och dels har många en halsansättning som gör att de får en kraftig underhals tidigt, kanske även i kombination med trångt i ganaschen. Det senare, trångt i ganaschen har många rader problem med, även en del halvblod och det är något man måste ta hänsyn till om hästen kanske är svår att arbeta i en viss form.

Sen Ica och på kvällen regnade det. Min plan var att rida Grå men regnet avskräckt mig så blev tömkörning, hon var spänd så det var nog lika bra. Jag tycker att  hennes ben börjar se väldigt fint ut nu, men i stället är Wasabi halt. Det var nog ingen vickning som jag trodde utan hovböld. Egentligen skulle hovslagaren ha kommit för att sko i dag men är framflyttat någon dag pga sjukdom. Får se hur Wasabi ser ut i dag om det blir hovomslag på.

I dag blir en lång och spännande dag med väntan! Ska fylla väntan med en massa hästjobb!

Zayats på förmiddagen! 

Och Grå på kvällen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0