Älgjakt!

Jag tycker att jag haft så fint flyt med hästarna nu ett tag, såklart kan inte det vara för evigt!

Igår började älgjakten hos mig, men än har jag inte märkt av det så mycket. På morgonen igår tog jag Zayats i töm innan jobbet, förutom mängderna med knott så var det bra. 

Efter jobbet så skyndade jag mig att äta, jag och Linda skulle rida och jag var så taggad att komma ut med Lemonaden. Skulle bara longera henne något varv utanför boxarna innan uppsittning med tanke på tvånget, som hon ju inte visat på länge. Men hon var lite spänd så vi gick upp till banan för att longera lite bättre. Mycket riktigt kom det en del tvång, nu släppte det när jag lättade etthål på gjorden, men hon såg inte helt hundra ut så satt inte upp. Nisse var ute och åkte så han tittade på henne sen och vi tror att det kommer från hoven där hon hade tappsko för två veckor sedan. Kan vara en böld på gång. Hon var också väldigt spänd i ryggen men allt sitter nog ihop, hoven, spänningarna och tvånget. Nu får hon vara någon dag så ska jag kolla henneigen, hovslagaren kommer ändå på tisdag så förhoppningsvis löser det sig senast då. Vi får se hur det utvecklar sig, hon är ju inte mycket halt än utan syns bara lite på volten.

I stället åkte vi hem och drack kaffe. I dag regnar det så har varit segt att komma igång. Men bättre väder väntar och jag får göra det jag hinner i dag, resten finns kvar i morgon!

Zayats på morgonen! 

Lemonaden på kvällen. Man ser på bilden att hon tryckt fram och upp sadeln, och att hon spänner sig och skjuter upp länden. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0