Blodtrycket i topp!

Jag hade hoppats på att tisdagen skulle bli en dag för lite återhämtning efter helgen, det blev ju inte alls så!

Det skulle regna hela dagen men jag klarade mig väldigt bra och behövde inte ens använda min nya regnkappa. Jag började med att bygga ut Forzett och Zayats hage så de har mer vete, de klarar sig nog några dagar till innan jag måste börja fodra dom.

Sen tog jag Forzett i töm. Men hann bara börja med henne uppe på banan så kom det en bil på gården. Vi gick ner och jag kan verkligen säga att jag fick en chock! Det var länsstyrelsen som var där och jag var anmäld för hästarna!!! 

Jag blev faktiskt tvungen att fråga dom om de verkligen var på rätt ställe... Inte för att det inte finns något att anmärka på hos mig men det jag var anmäld för kändes verkligen taget ur luften. Hästarna skulle vara overkade, de var tunna vintertid (men okej i hull nu), hagarna hade dåligt stängsel, det var plast i hagarna och hästarna ryVi gick runt och tittade på hästarna, ska jag vara ärlig var de inte så intresserade av att inspektera hästarna något närmare när de börjat kolla. Forzett var lite lång i dina bakhovarna, jag förklarade att hon fortfarande är svår att lyfta bak så jag måste verka henne själv och i små omgångar efter arbete. I övrigt är ju de flesta hästarna skodda. Alla är ju i fint hull och det är de ju även på vintern, om än i lite väl bra hull emellanåt. Stängslet var inget att klaga på, ingen plast i hagarna (finns däremot två plasthögar på gården) och jag sa att jag hade haft hästar utanför hagen fyra gånger i sommar. Inget speciellt dramatiskt utan de har ju typ stått utanför, utom den där gången de lämnade Juliette själv på gården! Det fanns helt enkelt inget att anmärka på! 

Jag tycker att det är väldigt obehagligt! Att någon irriterar och stör sig så mycket på mig att de hittar på en massa saker och anmäler! Alternativt att någon har varit och sprungit i mina hagar, lyft på täcken och inspekterat hästarna. Man ser ju nämligen inte mina hästar från vägen (utom Movie och Forzett i vintras) och eftersom de går täckande på vintern så måste man ha varit in i hagen för att lyfta på täcken och se om hästarna är tunna vintertid. Men jag tror inte att någon har varit i hagarna och inspekterat, jag tror att det bara är taget ur luften. Det är ganska precis samma formuleringar som när Nisse varit anmäld. Såklart är det anmält anonymt. 

I alla fall då tog jag Lemonaden lite i töm när de hade åkt och sen lite fika innan jag skulle åka och kolla blodtrycket. Ni kan ju gissa att det låg skyhögt! Så nu har jag fått med mig en blodtrycksmätare hem så jag ska kunna kolla i lite lugnare miljö och oftare. Och i dag ska jag i väg och ta en massa prover. Känns nervös mt men bra att det undersöks ordentligt eftersom jag har så dålig ork. 

Hade en träning på Hammarn innan jag åkte hem. Mat och till stallet igen. Red Zayats lite på banan, ville mest se att det inte fanns spänningar kvar sedan söndagen, gjorde dessutom några extra uppsittning ar. Hon var lite spänd men inte runt själva uppsittning en så det var nog något annat. Sen kom Linda och vi red ut med Clarinett och Juliette. 

Avslutade kvällen med bullar till kvällsfika. Nu ska jag i väg och ta prover, utan att äta frukost, jag tycker att det känns jättejobbigt. 

Lemonaden! 

Zayats inte så intresserad av att vara med på bild efter ridningen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0