-27 grader!

Det har varit en kall helg, jag har kommit på två saker som är bra med -27 grader.
1. 12 minusgrader känns som plusgrader sen, även 20 minusgrader länns ganska okej.
2. Man behöver inte använda kylgele när hästen gör illa sig.
 
Igår var det mest kallt. Jag jobbade, fodrade och vattnade hästar, eldade och skrev fakturor. Något mer blev det inte. Vattnet frös i huset som jag använder som sadelkammare och i sovrummet var det 7 grader på kvällen, sov med tre täcken och en filt...
 
I morse var det fortfarande -23 grader men det gick ganska snabbt åt rätt håll och när jag hade jobbat och gjort pastagratäng till middag var det bara 10-12 grader ute och äntligen läge att komma igång med hästarna igen. Först Dajmen, Linda och Paula hjälpte mig, och jag hängde och testade att sitta lite lätt. Egentligen mest träning att lyfta över benet för varken jag eller Dajmen hann känna hur det kändes men en 3-4 gånger lade jag i alla fall över benet. Sen fick Clarinett och Szum jobba lite i töm, Clarinett med ganska mycket galoppjobb. Avslutade med ostkaka till kvällsfika! 
 
Och så var det ju det där med kylgelen... Lilla Grå var ganska rejält svullen i ett framben igår, troligen sparkat sig själv på senfästet, men såg nu i kväll betydligt bättre ut. Hon är förhoppningsvis igång igen om några dagar, och får väl ta fram kylgelen nu när drt inte längre är lika kallt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0