Uppladdning för regn!

Mycket av dagen har handlat om att förbereda för regnvädret som ska vara i morgon, uppe mot 50 mm kan det komma!
 
Det blev också en riktig tömkörningsdag, vilket egentligen inte var planerat utan bara blev. Men dagens första häst, i töm, var enligt planen Forzett som även gick helt efter planen. Det som vi jobbade med förra gången hade trillat på plats och även om jag började med innertömmen direkt i bettet som på unghästarna så kunde jag avsluta med vanlig tömsättning, provade även ett annat bett, ett tredelat med parerstänger som fungerade väldigt bra! Parerstänger är verkligen bra för unghästarna i början då det dels ligger kvar i munnen men framför allt trycker lite på sidorna när man tar i det och styrningen blir mer pedagogisk!
 
Sen ner till betet för att tömköra Wasabi men där var det inte enligt plan. Hon var lite svullen i en has och hade lite sår, bedömde att svullnaden kom från såren och att den borde gå ner av rörelse så tömkörde ut henne en liten sväng i skritt. Blev bättre men inte bra, och jag insåg att jag behövde hjälp för att tvätta såren.
 
Körde i stället upp Clarinett till gården och red henne på banan. Igår var fokuset på LC:1 för Chokladen men i dag jobbade vi med LB:1 då vi är anmälda till den på söndag. Gick ganska bra att rida och hon kändes fin, förutom när Kayden som går precis bredvid banan gick i väg och drack utom hennes synhåll, då var fokuset helt borta. Vi behöver jobba mer med att växla mellan "av och på" och spänning och avspänd het, och framförallt att bli snabbare att byta läge. Men det får vi jobba med framöver.
 
Körde tillbaka Clarinett, och hann lite fika innan det var dags att jobba Paulas häst i töm. Hon skickade på förmiddagen och frågade om jag hade tid, och det var ju klart att jag hade! Har tömkört honom en del och han blir bara finare för varje gång! Sedan tillbaka ner på betet då Linda var där och kunde hjälpa mig att tvätta Wasabis sår. Tog då också och joggade Grå lite i töm, och satte på täcken. Känns bakvänt att sätta på täcken när det är så pass varmt som det var då men jag vägrar täcka sen när det redan har börjat regna, med blöta hästar och täcken!
 
Upp på gården igen och bestämde mig för att ta även Movie i töm i dag. Planen var att göra det med henne i morgon, men jag misstänker att jag inte vill göra så mycket i morgon så hon fick jobba i dag och blev riktigt loss och fin. Sen ytterligare ett par täcken på innan jag var klar. 
 
Stekte hamburgare till mat och sen var jag tillbaka i stallet för att få hem en höbal. Medan jag väntade hann jag tvätta två täcken ned högtryckstvätten så nu är årets tvättestvätt igång! Två täcken av typ tjugo är ju inte så mycket men en början i alla fall! Fick hem balen, nattade hästarna och sen en lugn kväll. Blir spännande att se om vi rinner bort i morgon!
 
Forzett i töm!
 
Wasabi på promenad!
 
Clarinett innan avsittning!
 
Och så Doris som passade på att vila på Clarinetts schabrak! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0