Hovis-dag!

Igår var det dags för hovslagaren igen, jag brukar vara lite stressad då och igår var det värre än det brukar.

Det var nämligen så att det första jag skulle göra var att transportera upp hästarna från betet. Efter helgens transportincident så hade jag ganska mycket puls... Men började med Clarinett som ju är supercool så då blev jag lugnare. Clarinett skulle inte skos men jag ville inte lämna henne ensam på betet så hon fick stå på gården över dagen. Sedan körde jag upp Grå och Wasabi till Nisse, båda dom kan vara lite stökiga att köra men det gick väldigt bra även om Wasabi var lite tveksam till att gå in.

Lämnade av dom hos Nisse och åkte tillbaka till gården där vi skulle börja sko, Kayden först och sen slog han även på en tappsko på Movie. Vidare till Nisses stall där Grå och Wasabi ville ha framsko. Grå var ganska stökig, alltså inte i närheten av vadhon har varit att sko men sämre än sista gångerna. Wasabi fick en mindre dos Domosedan än hon brukar men var duktig. Sedan verkade han även två av Nisses hingstar.

Körde tillbaka Grå och Wasabi, Grå var uppivarv och skrapade med frambenen hela tiden. Bara några hundra meter från där Chokladen fick sitt frispel så började transporten att hoppa, men när jag stannade och kollade dom var det lugnt, troligen hade Wasabi hoppat för knuten på hennes grimskaft gick knappt att få upp sen. Men ner till betet kom dom!

Sedan upp på gården igen, red lite dressyr med Clarinett innan hon fick åka tillbaka. Och sedan red jag även lite på Chokladen. Hon är spänd i kroppen och lite stel men känns annars som vanligt, helt otroligt efter det hon var ute för! Sedan middag och såsmåningom i väg på två lektioner, lite ovanligt att det var två ardenner som gick lektion, roligt!

Nu ny dag och ladda för jobbhelg på Ica!

Clarinett och Doris laddar för ridning! 

Chokladen, man ser lite av hennes sår på huvudet och bogen. Hon har även där på frambenen och sen hela bakbenen, såklart hatar hon att man tar i hennes sår men de verkar läka bra. 

Bob på betet igår kväll! 



Långbenen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0