Löshoppnings söndag!

 Nu börjar det faktiskt bli mindre hästar igen, känns som att det gått åt andra hållet ett tag trots att jag sålt två! Är bra att det är många hästar på utbildning, men ändå lite skönt med lite lugnare någon vecka! 
 
Igår började jag nere på betet. Red ut Clarinett uppför backarna så hon fick lite konditionsjobb, det behöver hon verkligen! Sedan red jag en minitur på Wasabi, en kvarts ridtur i skritt på egen hand är rätt lagom just nu men tanken är att förlänga turerna lite hela tiden.
 
Sedan upp på gården och fixa, lite med hagarna innan Cervins ägare kom för att hämta hem honom och hans kompis. Innan de åkte hem så red hon en lektion på honom. Blev väldigt tomt och tyst på gården efter de åkt, Cervins shettiskompis var väldigt pratig så han gnäggade nästan hela tiden! Fick en vinflaska av ägaren så jag tror att de var nöjda. Själv kan jag tänka mig att ha bara ardenner på inridning, tyckte att Cervin var väldigt trevlig att jobba med!
 
Sen upp på byn, tankade och handlade lite, framförallt löshoppningsfika som ju är viktigt. Efter vi ätit så var det nämligen dags att löshoppa igen! Kom två hästar utifrån, en friserkorsning och en käck liten a-ponny! Sen löshoppade vi Kayden som hoppade grymt bra, men sen fick en rivning och gav upp lite, gjorde det lättare och då kom han igång igen. Han har så otroligt lätt för sig! Forzett fick prova löshoppning för första gången, tog ett par varv innan hon förstod vad det gick ut på men då gjorde hon drt bra, dock bara lågt denna gång. Även Movie hoppade, lite avvaktande första omgångarna men sen tog hon tag i uppgiften och visade sin spänst!
 
Alla hästarna hoppade riktigt bra, den lilla a-ponnyn hoppade lätt över 70 cm, han är som en gummiboll! Sen fika, nattning av hästarna och sen var Nisse och jag i väg och tittade på en ponny med svullet ben. Nu ny dag, ny semestervecka och nya tag! Den här veckan hoppas jag hinna börja tvätta täcken och måla lite, har också ett hagprojekt även denna vecka!
 
Från Wasabis minitur!
 
 
Forzett spanar!
 
Forzett med mellanmål i munnen!
 
Movie!
 
 
 
Doris var med hela löshoppningen. Mest i vägen, men hon lär sig nog! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0