Bromsar och åska!

Det känns som att det är ett riktigt insektsår i år. Igår innan åskan var bromsarna riktigt elaka och många! Gick knappt att rida...
 
Jag började nere vid betet igår, red Chokladen som fick gå lite dressyr vid förra betet och skrittade sen ut Clarinett i skogen. Tillbaka på gården fick även Movie gå i skogen, samma tur som sist med klättring och besvärlig terräng.. Men det är ändå lite mindre broms i skogen. 
 
Red Kayden, han vilade ju tre dagar i helgen när det var skitväder och det var nog bra för igår kändes han, trots värme och broms, bättre än när jag red innan helgen. Fokus på lösgjordhet, red lite skänkelvikningar på diagonalen och hörnlinjen. Sen tog jag Forzett vid boxarna och tränade på start och stopp från marken, gjorde förberedande uppsittningsövningar och stod på pallen. Att hoppa eller vifta på armarna bredvid henne är inga problem, däremot gillar hon inte när jag klappar på sadeln och henne, och inte när jag tycker i stigbyglarna. Stå på pallen bredvid henne är också lugnt så länge jag inte klappar på henne. Vi har lite att jobba med innan vi kan börja rida, även bromsen behöver trimmas, men hon förstår snabbt så jag tror att vi snart kan börja hänga på henne.
 
Jag hann tvätta två täcken också innan åskan började mullra lite väl mycket. I stället middag och så åkte jag och Nisse på Hammarn och köpte foder. Hemma igen bakade jag en kladdkaka och bokförde lite innan jag och Linda gjorde kcäkksrundan hos hästarna. Det regnade och åskade fortfarande men det såg ut som att hästarna tyckte att det var skönt efter dagens värme och bromsar. Sen fikade vi kladdkaka och grädde!
 
Nu ny dag, prognosen säger typ allt mellan uppehåll och ösregn hela dagen så vi får helt enkelt se vad det blir!
 
Doris i Kaydens korg med grejer!
 
Forzett med sadel! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0