Helgen!

Blev en blöt helg! Ska försöka sammanfatta helgen då jag inte hann skriva något varken i lördags kväll eller igår morse!
 
Det har regnat, från natten till lördag till söndag morgon, och sen skurar på söndagen, så nog har vi fått regn! I lördags morse var jag genomblöt efter att ha fodrat och kollat hästarna, fullständigt genomblöt. Åkte upp på Ica och handlade gofika och sen blev det en sen och lång frukost. Med tanke på vädret så bestämde jag och Nisse oss för att åka på loppisrunda i stället för att försöka göra något vettigt. Nisse hittade en billig sele men annars var det mest roligt att göra något annat.
 
Hämtade upp transporten på hemvägen och sen snabba bud att försöka hinna jogga Clarinett lite innan jag skulle på middag. Ställde av transporten på gården och åkte ner till betet, regnade såklart fortfarande, och Clarinett har vridit ena bakskon så den sitter snett. Ringer Nisse som lovar att fixa, den om jag kör upp henne. Så börjar med att dra loss skon för att se att hon inte är halt utan skon och tvättar Wasabis sår. Den upp på gården och putsar av och packar alla grejer, och fodrar hästar och gör klart. På med transporten och ner till betet igen för att hämta Clarinett och köra upp henne till Nisses stall.
 
Nisse slår på skon, vi tar henne ett par varv på lina för att se att hon inte känner av något i hoven. Ställer in henne i stallet så får hon sova där. Med tanke på att det fortsatte regna hela natten så var det ett bra beslut. Jag bytte om och kom en timme sent till middagen men fick ändå mat. Det var ett litet gäng från jobbet, och några som har jobbat hos oss som åt och drack lite vin. Blev inte så sent för jag skulle ju i väg.
 
Igår morse var det skönt att kunna stå inne och knoppar Clarinett! Jag fodrade hästarna, fixade Clarinett och så åkte vi på tävling på ett ställe där jag inte varit förut. Vi red en LB:1. Hon kändes fin och fokuserad både på framridningen och banan, förut när hon på framridningen blev rädd för en häst och jag höll på åka av. Men väldigt nöjd med hur det kändes, dock tyckte domaren att jag red för hastigt i galoppen så det drog ner. Vi har ju haft problem med att hon brutit av eller stått emot i galoppen så det var väl ändå bättre att det gick för fort. Fick dessutom byten på båda diagonalerna men där har jag tränat mycket hemma att hon inte ska få bryta av efter två tredjedelar av diagonalen, nu försökte jag öka lite också och då bytte hon i stället. Bara att träna vidare men det är verkligen galoppen som är svagheten hos oss. 
 
Hem igen, hann precis plocka av täckena på hästarna på betet och skulle tvätta Wasabis sår så öppnade sig himlen. Longerade Chokladen lite och sen kom en hagelskur! Blev rätt less, packade ur bilen och lämnade igen transporten. Fixade tacos till middag av rester i kyl och skafferi, och skulle sen fortsätta i stallet men jag och Nisse åkte och hälsade på några bekanta i stället, jag var rätt trött! Så nu får jag lägga tid på hästarna i dag i stället, och vädret verkar bättre för det i dag!
 
Blöt Bob och Lemonad på lördag förmiddag! 
 
Clarinett i Jättendal!
 
Lite Betfibermix innan hemfärd!
 
Bästa på hela dagen enligt Clarinett!
 
Chokladen äter lite kraftfoder efter longeringen, det haglar för fullt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0