Vinterdäck!

Nu får vintern komma för nu har jag äntligen vinterdäcken på! Eller förresten, jag måste hinna fixa vattnet till lösdriften först, så snart får vintern komma på riktigt!
 
Lugn morgon med nykokta ägg och lång frukost, sen mockning och spåning av lösdrifter och så även fix av en hage, sen kunde jag börja rida. Först ut Zippin som fortfarande visar ett ojämnt humör, har några idéer som jag ska testa men egentligen förstår jag inte riktigt varför hon beter sig så här, men enkel ridning med mycket övergångar i dag. Sedan red jag Grå och exakt samtidigt som jag satte foten i stigbygel så hör jag hundskall och ett jaktdrev kommer in på skogen ovanför gården. Grå är väldigt känslig för störningsmoment så i dag fick vi jobba med fokuset men det gick faktiskt över all förväntan och blev ändå ett ganska bra pass.
 
Wasabi red jag runt träden, hon är väldigt cool och trevlig att rida men en kvarts skritt runt träd är fortfarande ganska lagom för henne, hon är väldigt mycket bäbis men jag märker för varje pass att hon blir mindre vinglig. Sist ut så tömkörde jag Lemonaden ute i snön och i skogen, hon var väldigt tjafsig i munnen och även med henne har jag några idéer som jag ska testa. Idéer har jag gott om, nu gäller det bara att genomföra dom och hoppas att det ska lösa mina bekymmer. 
 
Sen var dagens stora projekt att byta däck, har hela hösten hoppats på att få hjälp att kolla på bromsarna, för de låter, och då byra däck samtidigt. Men inte fått hjälp och nu var det verkligen sen länge dags för vinterdäck så jag fick göra det själv! Körde in bilen i Nisses stall och bytte däck, nästan helt själv även om jag fick pepp och stöd av en som har häst hos Nisse och var i stallet, och sen även lite av Nisse. Lite slitigt då några däck satt fast men det löste sig, men tog tid, och sen nattning av hästar och sen åt jag, Nisse och Linda tacos! Det var vi värda!
 
Innan avsittning på Grå!
 
Wasabi i skogskanten!
 
Och lite bilder efter avsittning:
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0