Mot höst i rekordfart!

Det känns som att det går mot höst i rekordfart! Igår flyttade hästarna närmare gården och snart är det slut på bete. Jag vill inte ha höst än, jag är inte redo!

Igår longerade jag Delicious på morgonen innan jag följde med en tjej här på byn för att titta på en kallblodstravare. Jättefin häst, och trevlig! Jag provred eftersom hon som ska ha hästen är gravid. Hästen var inte riden på ett halvår minst, de hittade en sadel på vinden, vi fick precis igen sadelgjorden och sen var det bara att kliva upp! Kändes helt okej med benet när jag började men hon hoppade till en gång och då var det kört sen. Red henne upp till en vändplan, skrittade lite, vände, flyttade, testade lite trav sen klarade inte jag mer så gick tillbaka. Men hästen var trevlig!

När vi kom hem sen s laddade jag om med fika och tog sen Descara och Rosen i töm, för Descara är tömjobbet fantastiskt bra och hon blir finare för varje gång. Rosen fick jobba mycket galopp och jag insåg att galoppen blev bättre när hon tar den från skritt så det ska vi jobba mer med!

Jag och Nisse åkte upp på byn och åt. Det finns en grillkiosk här där dom har både hamburgare och lite thaimat, hon har haft den i 19 somrar men nu är det sista veckorna innan hon stänger för gott. Så tråkigt! Vi passade på att äta för igår men jäkligt kallt att sitta ute redan!

Sen var det dags att flytta ett gäng hästar. Jag ledde först Lemonden och Wasabi till det mindre betet som är lite närmare gården, det betet där inga hästar har stannat i sommar.... Linda hämtade upp mig och vi red sen Clarinett och Juliette med Chokladen och Iowa som varsin handhäst bort. Eller jag red halva vägen. Clarinett gick i väg precis när jag satt upp och det gjorde jätteont i benet, när vi kommit ungefär halvvägs (av 1.5 kilometer så ingen lång bit) så började det kännas bättre tills Clarinett surade mot Chokladen och viftade lite med ena bakbenet. Det räckte för att min ljumske skulle säga upp sig. Så jag klev av och gick resten.

Men hästarna är på plats och jag hoppas att de stannar nu. Grå, Bob och Forzett får gå kvar på stora betet ett tag, om det fungerar, ingen av dom ska göra något närmaste veckorna och till tre hästar räcker nog betet ett tag till. Men vi får se om de finner sig i att vara där, det visar sig!

Delicious i lina på morgonen! 

Descara efter avslutat tömjobb! 

Rosen i töm, svårt att fota samtidigt! 

Lemonaden och Wasabi först på plats på nya betet! 

Juliette och Clarinett under trädet för sista gången i år! 

Alla hästar på plats! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0