Foderstrupsförstoppning!

När jag hade bestämt mig för att tävla så lovade jag bort mig som chaufför så jag har mest kört bil i dag. Men blev ändå en förmiddag med stök och oro.

Började hemma med att Delicious stod i fel hage, dock fortfarande i en hage och ingen annans hage så det gjorde inte så mycket. Sen ner till betet där Bob låg och vilade utanför hagen! Visade sig att även Lemonaden var ute, men i stället för att stoppa in dom i hagen igen så byggde jag ut hagen så de hamnade i den igen. Det hade jag ändå tänkt göra i helgen.

Så långt egentligen inget konstigt, de hade ätit lite kraftfoder men inga större mängder, Lemonaden är proffs på att öppna hinkar. I efterhand kan jag tycka att Lemonaden nog var lite off men eftersom jag inte ens ledde in henne så la jag inte märke till det förrän jag tog in Chokladen för att rida, då reflekterade jag över att hon gick ensam.

Red lite lätt lösgörande jobb med Chokladen i korsningen vilket verkligen behövdes. När jag kom tillbaka var Lemonaden fortfarande inte med de andra så kollade upp henne. Hon hade då lagt sig för sig själv men kliver upp när jag kommer. Hon har då slem i munnen och näsan och lite foderrester i näsan, jag förstår att det nog är foderstrupsförstoppning. Masserar halsen och hon harklar sig några gånger men jag kan inte känna att något sitter fast. Longerar henne lite lugnt i hagen några minuter bara jogg men tänkte att jag ville få igång magen.

Hon är fortfarande tagen men hostar inte och är på benen, så jag rider en liten sväng med Clarinett och Wasabi som handhäst 
De fick jogga en halvtimme på grusvägen, jag var något ofokuserad men lika bra att ha något att göra! När vi kom tillbaka är Lemonaden lite piggare och går med de andra och börjar söka lite efter gräs. Fortfarande inte helt sig själv men mycket bättre. Bestämmer mig för att ändå åka men ordnar så att hon kollas till när jag är borta, väldigt skönt att få film och kunna se att hon var pigg igen! 

Jag körde åt Nisse som skulle hämta hem sina nordsvenskston med föl som varit på betäckning, vi hade lånat en b-buss och transport så ganska rejält ekipage! Vi var till Hara utanför Östersund så tog några timmar! 

Vi hade ätit på hemvägen så väl hemma så laddade jag om med en kopp kaffe och sen åkte jag och Linda ner till betet. Så skönt att se att Lemonaden var precis som vanligt och betade för fullt. Tittade även på ett sår Iowa fått under dagen. Sen tillbaka på gården där jag och Oskars ägare skulle fixa fler bilder och film efter önskemål från en spekulant. Passade på att låta honom lösgaloppera lite när vi ändå höll på! 

Innan jag tog kväll så gjorde jag en provisorisk hage utanför banan till Delicious, det har växt upp mycket där så hon kan gott beta av det. Nu ska jag försöka ladda om för jobb i morgon, både på Ica och hästjobb! 

Bob hade tagit sovmorgon utanför hagen!. 

Chokladen på väg tillbaka till betet efter lite dressyr 

Clarinett och Wasabi på tur! 


Lilla ekipaget jag rattat runt i dag! 

Oskar på banan! 

Matpaus! 

Delicious i ny hage! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0