40 års kalas!

Lite segt i dag, men det var ju en väldigt lång dag igår så det är ju inte så konstigt!

Tycker egentligen inte att det var så dåligt väder igår men jag jobbade fyra hästar tre i regn och en i stormvindar! Känns som att jag lyckades pricka in alla regnskurar!

Först ut Delicious, tänkte rida men det blåste rejält och hon var tokbrunstig, kissade hela vägen från hagen, så tog henne i töm i stället och hon var jättefin! Sedan träffades jag och Linda och skulle rida nere på betet. Det började regna och med tanke på vinden så bestämde vi oss för att försöka ta oss fram den stigen som jag fick vända på för någon vecka sedan pga träd överallt.

Gick ändå ganska bra för oss att ta oss fram, i alla fall till hemvägen då Linda fastnade i ett träd och åkte av. Det var precis som på film när cowboysarna hänger sig i ett träd och hästen fortsätter framåt. Juliette gick hem och Linda fick gå!

Vi var lite blöt efter vår skogstur så vi tog en fikapaus, just då bra väder men när jag åkte ner för att rida Oskar började det regna igen. Red honom lite på gården där och på vägen. Sen tömkörde jag Wasabi i regnet på andra betet, samma där lite jobb i korsningen och sen på vägen, såklart sprang det fram en älg framför henne!

Sedan ombyte och så åkte vi på 40 års kalas! Mat och musik, sen när många dragit vidare så satt vi ett gäng och sjöng och spelade, och dansade, hela natten. Är nog hes i dag! Tror att vi kom hem klockan 3.00 typ, blir nog ganska lugnt i dag!

Delicious, med lite skit på linsen

Clarinett i skogen! 

Ser ni stigen? 

Juliette väntade vid hagen när jag och Clarinett kom tillbaka 

Obligatorisk rullning efter ridning! 

Bob är hög bak igen, även om vinkeln nog förvärrar det på den här bilden 

Oskar jobbar dressyr på gräset! 

Wasabi! 

Lite kraftfoder efter jobb! 

Hoppfredag!

Blev en dag med mycket hoppning igår, fast jag knappt red något alls själv!

På morgonen red jag Lemonaden hemma, kändes mycket bättre att rida henne där även om det fortfarande är spänt och traven mest var igångsättningar och avsaktningar. Men det känns som att vi kommer hitta tillbaka igen nu bara vi får jobba på!

Under tiden jag red fyllde jag vattendunken ner till betet så körde ner den och longerade Chokladen innan jag åkte upp på gården igen och hade en hoppträning! Efter det fika och snabbdusch och sedan åkte jag och Nisse till Sundsvall och hopptävling!

Dajmen, som jag sålde för lite drygt två år sedan, tävlade. I första klassen, 1.10 m, började de lite tråkigt med tre rivningar då det var lite undertempo men resten banan fint. Sedan debuterade de i 1.20 med en jättefin runda! En liten rivning när de kom lite nära på ett täcke, Dajmen försökte verkligen åla sig över men bommen föll. Jätteroligt att se, Dajmen är verkligen fin och tar tag i uppgiften på ett otroligt bra sätt, svårt att förstå att jag faktiskt fött upp henne!

Vi klarade åskan precis, när vi åkte från tävlingen började det mullra och regna. Vi åkte vidare till Borsta, varken jag eller Nisse är så förtjust i att gå i affärer så vi avklarade Hööks, Granngården, Djur och natur, bolaget, Maxi och Jula i snabb takt. Sen åt vi och åkte hem. Åkte hem på småvägar och klockan var strax före 22 när vi åkte förbi hos Nisse och ser ner på grannens avfart där det springer 6 kor.... Såklart att det ska vara något stök när man är i väg!

Kossorna fångades in med lite hjälp, jag nattade mina hästar och vi avslutade med lite fika. Nu ny dag, i dag väntar lite mer ridning och i kväll 40 års kalas!

Lemonaden efter ridning! 

Gårdagens outfit i värmen, stövlar då Nisses hund gömt min joggingsko och jag fortfarande inte kan gå i stallskorna. Köpte två nya par joggingskor sen! 

Chokladen inte helt nöjd i värmen! 

Dajmen efter sin tävlingsstart! 

Torsdag!

Hemmadag igår, varmt och hästjobb!

Började med att jobba Delicious i töm, hon trivdes inte på betet och är hemma på gården igen. Hon var i alla fall fin i töm. 

Sedan ner på det mindre betet och tog Oskar i töm och longerade Forzett. Vidare till stora betet och red ut Clarinett i backarna, mycket galopp. Hon kändes, trots dålig kondition och ork, lätt i galoppen. Hon brukar kännas tung i galoppen speciellt uppför backarna där men igår kändes det ltt trots värmen, det är bra!

Körde hem Lemonaden, hon får vara sällskapshäst åt Delicious nu några dagar. Jag kan rida henne på banan och komma igång igen efter avfallningen. Jag tycker att det låter som ett bra upplägg men Lemonaden är inte nöjd! 

Följde med Nisse upp på byn på kvällen när han skulle köpa några höns. Kom en dit och sålde höns och det var kö med folk som hade lådor av olika slag att hämta hönsen i. Fascinerande! Vi åt på byn innan vi åkte hem. Jag tog Lemonaden i töm sen och tvättade två täcken innan det var alldes för sent och fick bli kväll! 

Delicious i töm! 

Oskar nere på sitt bete! 

Och Forzett! 

Utsikten på Clarinetts tur! 

Lemonaden hemma på kvällen! 

Och prinsessorna som betar i rad! Chokladen, Grå, Wasabi och Clarinett! 


Loppis-kväll!

Jag har ju ändå semester så lite semestergrejer måste jag ju göra, igår var jag på loppisrunda!

Jag började dagen med att fylla vattendunken till betet och under tiden pyssla på lite hemma, bland annat sortera täcken. Sen red jag en liten sväng med Chokladen, och sen med Clarinett och Wasabi som handhäst. Regnet hängde över oss men bröt aldrig ut!

Lite mat och sen åkte jag till travstallet och red en häst. Efter jag var klar där så träffades jag och Linda och åkte tillsammans vidare på loppiskväll. Det var i byn Resele som de ordnat loppisrunda och det var helt galet med folk och bilar, gick knappt att ta sig fram! 33 loppisar och vi besökte ungefär hälften, det var mest barnkläder, leksaker och porslin så inget som vi egentligen var så intresserade av. Jag kom hem med ett par stigläder (nya) och ett bett, Linda köpte en grimma och en potatispress. Men en trevlig kväll, vi såg väldigt mycket fina hus och gårdar, verkligen en jättefin by!

Nu ny semesterdag, blir nog lite mer hästjobb i dag och lite mer semestergrejer i morgon!

Chokladen efter sin tur! 

Wasabi var inte så taggad igår.... 

Clarinett håller alltid handhästarna hårt! 



Kolla av hästarna 22:50 igår kväll, och det är ljust! Fantastiskt! 

Varmt!

Igår sa de på radion att det skulle bli varmaste dagen i år igår, vet inte om det blev så. Det var varmt men blåste lite ändå. Vi passade på att ha hovslagaren i värmen!

Körde Lemonaden och Grå till Nisses stall, Clarinett och Juliette var ju redan på plats. Grå var bara med för att kollas mot hingst men de andra tre skoddes. Jag körde sen hem Grå, som inte var brunstig, och Lemonaden. Men sen tog jag paus och åkte upp på byn för att tanka och köpa pizza. 

Efter lite omladdning körde jag ner Juliette och Clarinett också och fixade hagen vid det andra betet. Red Oskar och Delicious lite i värmen och Linda filmade, sen gick vi ner med de två och Forzett till betet där ungpojkarna inte ville vara. Jag hoppas att de här tre ska stanna där!

Lite fika som avslutning på den dagen och nu är det ny dag och nya tag!

Delicious undersöker insektsmedlen innan ridning! 

Oskar och Forzett på nya betet

Oskar tycker nog att han är i himmelriket! Gäller att rida nu om jag ska hålla honom smärt! 

Delicious undersöker sin del av hagen! 

Slutseminarie!

I kväll har jag ridit i ridskorna, det finns hopp nu!

Annars ingen bra riddag på förmiddagen. Först red jag Lemonaden, fortfarande spänt och bara skritt men bättre i alla fall. Sen skulle jag rida Chokladen men en släpvagn med fyrhjuling och två arbetare hade parkerat i korsningen där jag brukar longera och rida, och det kunde Chokladen inte riktigt hantera. Hon var så stressad och yrslig att jag visserligen kom upp men inte hade någon som helst kontakt så fick hoppa av direkt, testade två gånger varav sista när nåde fyrhjuling och gubbar försvunnit. Lite beror nog överslaget på att hon ridits lite för lite nu, men jag tycker nog att hon överdrev sin reaktion lite...

Upp på gården och lite bättre ridjobb. Red både Oskar och Delicious på banan, Oskar jobbar med mycket galoppjobb och Delicious med att hitta takten och balansen i traven. Fort hem och gjorde mat för att sedan ha tre timmar slutseminarie i Etologikursen. Var helt slut efter! 

När jag laddat om lite kom Linda och vi körde upp Clarinett och Juliette till gården och red lite dressyr. Första dressyrpass för Clarinett på en månad, var först lite besviken på galoppen men med tanke på att vi endast gjort några enstaka fattningar de senaste tre veckorna efter fotskadan så var det fantastiskt ganska bra. Men kanske inte tävlingsmässigt, men det hinner det förhoppningsvis bli! Och jag red dessutom i ridskorna igen, vilket gick bra, och jag har testat ridstövlarna som jag faktiskt fick på mig. Finns hopp om tävling, behöver bara en bil och en transport...

Sedan körde vi de två hästarna till Nisses stall, i morgon väntar skoning. Avslutade kvällen med fika och nu är det bara att ladda om!

Lemonaden innan avsittning! 

Chokladen kunde till och med nosa på den farliga släpvagnen, men att kunna sitta upp och rida i väg gick inte... 

Trött Delicious efter sitt pass! 

Clarinett efter sitt ridpass! 



Söndagen på midsommar!

Midsommarhelgen har passerat och nu är det semester som gäller!

Var igång på morgonen igår, tog först Oskar i töm nere vid vägen innan Wildkickans ägare kom och hämtade henne. Kommer bli så tomt utan henne hemma nu, verkligen dags för ett nytt projekt!

Red Delicious på banan och sen till Nisse för att visa upp transporten för en kille som ska hjälpa mig att byta luckan. Tyvärr hade han inte tid förrän sent i sommar. Tog sedan lite paus med fika, mat, torkade golv mm. När jag blev rastlös så åkte jag och longerade Forzett. Funderar på att göra ett försök till med inridningen på henne. 

Ner till betet, red Wasabi som inte riktigt var på samma våglängd som jag och red även Lemonaden lite i korsningen. Det är spänt nu men jag hoppas att det ska släppa. Nattade hästarna och åkte till en jobbarkompis för fika och för att sno rabarber. När jag sen kom hem blev det rabarberkräm.

Nu ny dag och jag har redan hunnit med en oplanerad hästpromenad!

Trött Bob på morgonen! 

Oskar vid vägen! 

Jobbar på bra! 

Jag rider fortfarande i joggingskor! Här Delicious! 

Forzett! 

Wasabi innan ridning! 

Och innan avsittning! 

Lemonaden! 

Midsommardagen!

Fint väder och ledig dag, bra start på semestern!

Ingen stress på morgonen, red ut Wildkickan först en liten sväng. Sista turen med henne eftersom hon ska åka hem i dag. Sedan ner till betet och red ut med Linda på Clarinett och Juliette. Clarinett har verkligen dålig kondition nu, dags för lite hårdare träning om vi ska tävla om ett par veckor!

Red även Chokladen, började med några varv i korsningen och sen en liten sväng ut, känns som att vi är tillbaka innan våra skador så nu är det nog bara att rida. Lemonaden fick jobba lite i töm, såg inget konstigt och hon kändes inte irriterad som häromdagen. 

Sedan hem och grillat till middag! Grillade älgfile, sen färskpotatis i ugn och sallad till det, och lite vin. Det är ju inte så ofta hos oss! Nattade hästar och gjorde såklart en jordgubbstårta med kolasås som avslutning på dagen!

Nu ny dag och nya tag!

Wildkickan i skogen! 

Clarinett på hemväg! 

Chokladen i skogen! 

Också Chokladen 😂 Mycket insekter igår 

Lemonaden! 

Iowa inklämd mellan Lemonaden och Bob

Tårtan! 

Midsommarafton!

Nu är det midsommar och semester!

Igår sista jobbdagen, ganska bra fart på jobbet och blev inte så mycket gjort när jag kom hem. Vi åt färskpotatis och sill till mat. Jag fyllde dunken till betet samtidigt som jag tömkörde Delicious lite i sommarhagen. När dunken var på plats på betet och alla hästar nattade så blev det glass, jordgubbar, maränger och grädde, och en cider, till kvällsfika!

I dag ledigt, ska rida lite och förhoppningsvis lite mer känsla av midsommar och semester i kväll sen!

Trötta hästar på brett igår morse. Clarinett vaktar över Chokladen, Lemonaden och Bob

Sådan mor sådan son? 

Delicious i töm! 

Dagen före midsommar!

Dagen före midsommar och jag har inte ens jobbat! Hade erbjudit mig men blev ledig!

I stället blev det hästar hela dagen! I morse hade jag tappat bort en häst, det visade sig dock inte vara så allvarligt utan hästen stod precis utanför hagen men gömd i buskar. Dock fick jag laga lite hage!

Red Oskar först, fortsatt arbete med galoppen för att få igång den igen. Sen Wildkickan som först fick jobba lite på banan över travbommar och två galopper, och sen red vi ut en sväng på vägen.

Ner till betet och red där Clarinett först. Henne red jag till de andra betet och jobbade henne där lite på volt och sen tillbaka hem igen, har en tanke om tävling om lite drygt två veckor så måste försöka komma igång lite mer!

Tog Lemonaden, longerade och red lite i korsningen. Tycker att det känns som att det är något som stör henne men kan inte säga vad, och kan kan inte säga om det var hon eller jag som var spänd. Så blev mest några uppsittningar och lite skrittjobb. Jag hoppas att det släpper! Red även Wasabi i korsningen, första gången med foten men det gick bra. Lite lätt skritt och travjobb, mest övergångar, även hon behöver komma igång lite mer!

Hem och åt, och sen i väg på Ica en snabbis för att hämta ut paket och det jag hade beställt från bolaget. Vidare på två träningar och sen hem för att natta hästarna. Nu ladda för midsommar och sista dagen innan semester!

Oskar! 

Wildkickans vilda man! 

Också Wildkickan, men kolla Doris på bilen! 

Gänget nere på betet! 

Ute med Clarinett! 

Lemonaden! 

Wasabi innan ridning! 

Och innan avsittning! 

Midsommarväder!

Riktigt midsommarväder med blåst och regn igår, nu hoppas jag att ruskväder gjort i från sig och att det blir lite sommarväder igen!

Eftersom det blåste och regnade på morgonen så fick både Delicious och Wildkickan gå i töm, Delicious över bommar på banan och Wildkickan ute i sommarhagen som är tom. 

Sen Ica-jobb och bra fart där nu inför midsommar, jobbade kväll så åkte direkt ner till betet efter jobbet. Kanske inte lämpligaste vädret med rejäl blåst att rida Chokladen för första gången med foten, men det gick bra. Vi red lite i korsningen, lite lugnt skritt och travjobb, och det känns bra att komma igång med ridningen på henne också. 

I dag är jag ledig vilket är väldigt ovanligt dagen innan midsommar eftersom det är en av de större säljdagarna på Ica. Jag ska rida lite och ha träningar, sen jobbar jag i morgon och sen semester! Och jag har ingenting inbokat på semestern, inga roliga utflykter och inte heller några kurser eller aktiviteter med företaget. Det känns tråkigt, men är nog lite bra också för jag tror att jag kommer ha att göra!

Delicious i regnet igår! 

Wildkickan! 

Och Chokladen! 

Akta foten!

Ramla av kändes inte som det bästa med min fot, men den klarade det riktigt bra. Men det var tråkigt att jag fick ett litet bakslag med Lemonaden, vi behöver verkligen inte det, vi behöver framsteg och avspändhet!

Förutom avfallningen så har jag nog överansträngt foten i dag, dags för ny tejp i morgon och då hoppas jag att det blir bättre igen.

Började i morse med att tömköra Delicious i hagen, sen åkte jag till travstallet och red en häst och tömkörde Hera som var hör i vinter. Där gjorde jag också en tabbe med foten när jag skulle sitta upp, ingen pall och sadeln gled när jag skulle upp, när jag då hoppar av ugen så landar jag ju givetvis på fel fot. Men gick ändå bra att rida.

Hemma igen och efter lite fika så red jag Oskar, ganska mycket galopp jobb i dag eftersom vi tappat mycket där under de här lite lugnare veckorna. Vidare ner till betet där jag red ut en liten sväng på Clarinett och med Wasabi som handhäst. Tillbaka hem för mat och kaffe. 

Linda och jag åkte ner till betet för att rida en sväng med Lemonaden och Juliette. Det är en och halv vecka sedan jag red Lemonaden sist, då var hon spänd när vi började men blev bättre. Även i dag spänd när vi red i väg, hade longerat innan, och vi hann kanske 400 meter när jag känner hur hon känns irriterad och ännu mer spänd. Ser en insekt på hennes käke som jag petar bort, det utlöser en explosion och hon skjuter rygg. Jag tänker bara på att jag måste få ur min skadade fot ur stigbygleln, och sen den andra så jag kan landa på rätt sida. Sällan jag hinner tänka och kontrollera så mycket när jag åker av, och kanske hade jag både kunnat sitta kvar och få stopp på henne om jag försökt. Men det vet jag inte och jag är för rädd om foten.

Blev inget riktigt sadeltvång för hon bockade bara en liten bit och stannade sen, och hon var inte bortkopplad som hon brukar bli. Tror att hon ner var väldigt spänd och blev rädd. Men väldigt onödigt när vi börjar komma igång lite mer, jag hoppas att vi ska kunna släppa det här nu! Satt upp och red en liten minibit efter i alla fall och det gick bra.

Sedan tog jag hjälp av både Nisse och Linda för att lasta en baklucka jag köpt till min transport, den med trasig baklem, nu hoppas jag att det ska gå att byta luckan. Helst smidigt, enkelt och billigt, men det får vi väl se. Avslutade kvällen med kaffe och så bakade jag en sockerkaka!

Nu två jobbdagar kvar innan semestern!

Trötta hästar på morgonen! 

Lemonaden var tröttast, och här väldigt avspänd! 

Delicious i morse! 

Hera som var här i vintras

Clarinett och Wasabi på tur! 

Älg fotad från bilen men bara några hundra meter från betet

Tror ni på det här? Min gamla lycka med nya gångjärn och den nya luckan uppe till höger. 

Lemonaden efter avfallning och ny uppsittning. Tur att hon är söt! 

Midsommarveckan!

Midsommarveckan innebär fullt ös på jobbet, i dag ännu värre än vanligt!

Jag jobbade 10-19 i dag, ganska värdelös tid då man inte hinner något innan och inte efter. Men jag red i alla fall Wildkickan innan jobbet, och i dag satt galoppen! Har sett att hon varit balanserad i galopp i töm så jag hade på känn att det var läge, men med foten så har det ju känts sådär men i morse kändes den vra och vi testade, och hon gjorde det så bra! Två galopper i fin balans!

Sen Ica-jobb där vi var typ två kort i personalen. Som vanligt fast värre! Efter jobbet direkt till hästarna och tog Chokladen i töm. Är dags att komma igång och rida henne igen. Egentligen är det verkligen dags att komma igång ordentligt med alla hästarna, är peppad och hoppas att foten håller!

Lemonaden och Bob nere på betet i morse, så gulligt! 

Wildkickan! 

Chokladen! 

Ridit två!

Ser ett ljus i tunneln nu efter att jag ridit två hästar i kväll! Visserligen bara korta pass men ändå! Testade att tejpa i stället för att linda och det var positivt!

Men morgonen började med hästletande då grabbarna inte var kvar i sin hage, hittade dom inne hos stona 1.5 kilometer bort. Jag ger upp nu, det verkar inte gå att ha grabbarna själv så nu testar vi att ha alla ihop. Gillar inte blandflockar och det blir en stor flock, men det kanske är det bästa ändå nu även om det är lite oroligt. Verkar som att de blivit skrämda av älg, kom ihåg att det var älgar som ställde till det i vintras med när de drog ut. Och det är ju en del älg i skogen!

Jag hade en plan om att hinna två hästar innan jobbet men det tog ju lite tid att fixa med hagar och hästar så jobbade Lemonaden i töm och var sen tidigt på jobbet. Efter jobb och mat tog jag igen det jag inte hann på morgonen. Red först Oskar, var första ridningen på ett par veckor för honom men kändes helt okej. Delicious fick jobba i töm i en av sommarhagarna, vilket blev ett bra jobb för henne, och sen träffades jag och Linda för att åka ner till betet. Vi red en sväng med Clarinett och Juliette.

Nu ladda för midsommarveckan och tre arbetsdagar kvar till semester! Känns bra att det gått bättre att rida i dag eftersom min enda plan för semestern är att rida!

Två extra hästar i hagen i morse! 

Lemonaden! 

Oskar på banan! 

Delicious jobbar på! 

Motsols! 

Från Clarinetts tur! 

Grabbarna i nya hagen! 

Grå! 

Halva juni!

Roligt med lite hoppträning här hemma igen. Det är ju absolut roligt att jobba hästar, men jag vill också träna ekipage, det är ju också roligt och givande.

I morse hann jag jogga både Oskar och Wildkickan i lina innan jobbet. Sen Ica, snabbmat och sen en hoppgrupp med b-ponnyer! Jätteroligt! Sedan red jag Delicious, inte bästa kombin med två obalanserade varelser så blev mycket skrittjobb och traven mest igångsättningar. Hon skötte sig bra, gick ganska bra att rida med foten men fick ont efteråt. Fattar inte att det ska vara så besvärligt att rida med foten.

Körde ner vattendunken till betet och gjorde kväll överallt, sen glass till kvällsfika och  nu ladda för mer jobb i morgon!

Lugn morgon med nöjda brudar nere på betet 

Longering av Oskar! 

Trassel hjälpte till att bygga fram till hoppträningen! 

B-ponny ryttare på träning! 

Ridning av Delicious! 

Lemonaden på betet i kväll! 

Skolavslutning!

Nu har barnen här gått på sommarlov, nästa vecka börjar vi med semesterschema på jobbet, vilket jag gruvar mig för, och det är bara en vecka kvar till jag får semester! Det får gärna bli lite mer sommarväder igen, igår återigen en massa åska och regn.

Jag skulle ta två hästar på morgonen innan jobbet. Men Oskar och Forzett hade gett sig i väg på äventyr, men inte längre än till grannes lägda, så tog ett snabbt beslut att flytta dom till beteshagen jag har hos grannen på nersidan. Hade det som plan men som vanligt var jag för långsam för hästarna. 

Red i alla fall Wildkickan, lite på banan och lite på vägen. Men det gör fortfarande orimligt ont i foten att rida jämfört med att gå. Måste klura om det skulle bli bättre med andra stigbyglar och skor. 

Sen Ica och lätt kaos, fattar inte hur vi ska palla, med sommaren. Men just nu extra kaos då de håller på att byta golv också. Efter jobbet så träffades jag och Linda nere vid det stora betet. Vi gjorde klar den hagen, jag började ju gå runt den i veckan, och sen ledde vi upp stona. Väldigt nöjda brudar som sprang så de var svettiga! Förr tyckte jag att det var så roligt att släppa dom, se dom springa och ha roligt, de är väldigt fina när de springer så där. Nu får jag bara ångest och ont i magen. Har haft lite för många skador och tappskor i samband med betessläppen nu! Men verkar ha gått bra igår i alla fall.

Nu ny dag, mer Ica-jobb och förhoppningsvis lite hästjobb också!

Wildkickan på vägen! 

Wasabi, Chokladen och Clarinett i ny hage! 

Clarinett och Wasabi! 

Clarinett! 

Hovslagardag!

I dag har hela dagen gått åt till hovslagaren, många hästar blev det!

Jag började i morse med att köra upp Chokladen och Grå till Nisses stall. Eller egentligen började jag med att leta Wildkickan, hon hade ramlat in på banan och stod där och såg förvirrad ut. Hennes hage går runt banan och hon hade ramlat in där. Jag var glad att hon inte var längre bort än så!.

Första skoddes Wasabi fram, hon gjorde nig sin bästa skoning någonsin, hon skötte sig utmärkt! Sedan hade Lemonaden tappat en baksko, såklart den hoven som är plastad, den hade dessutom gått sönder rejält. Men hovis fick på ny sko och ny plast trots att Lemonaden inte hjälpte till ett dugg, noll tålamod hade hon i dag. Chokladen skoddes runt om för första gången, tidigare bara framskodd, det gick bra till sista sömmarna, då var tålamodet slut och vi blev tvungen att pausa henne en stund. Efter en timmes vila var det inga problem att göra klart. 

Nisses inackordering skoddes, Grå verkades (eftersom hon är halt igen så får hon vara barfota nu igen), Bob verkades och Iowa. Det var en heldag! Jag och Linda körde hem Chokladen och Lemonaden medan Nisse åkte och köpte pizza. Sen kördes även Wasabi och Grå hem efter att vi kollat om Grå var brunstig, det var hon inte. Och sen det roligaste av allt, vi körde Iowa och Bob i Nisses Iforn, dvs med step-uo och Iowa kunde gå in i den ned. Kom i håg hur vi jäklades i vintras, nu har han åkt både b-buss och transport med och utan ramp och allt med några minuters lasttid bara!

Grabbarna fick åka på nytt bete! Hoppas att de ska hålla sig där nu! Sen longerade jag Delicious över bommar lagda som klockan, dvs en bom vid varje voltpunkt. Fixade om Wildkickans hage lite inför i morgon men sen sa foten i från, sjukt med knott också i kväll efter det gått åska hela eftermiddagen. Nu ladda för jobbhelg, 7 arbetsdagar kvar innan semestern!

Grå skyndade sig att rulla när hon kom tillbaka till betet

Blev så fin! 

Iowa och Bob på nytt bete! 

Full fart! 

Och Delicious! 

Onsdag!

Roligt att vara på kurs, men också skönt att få vara hemma och jobba hästar! Ganska bra dag igår när jag hann allt jag tänkt mig, men det blev sent...

Började hemma med att tömköra Delicious, efter att ha sett travarna på Wången när de longerades så måste jag säga att Delicious är väldigt välbalanserad! Sedan fick hon en ny hage, och jag byggde ut Wildkickans hage lite.

Ner till betet och tömkörde Chokladen och Wasabi, och red en sväng på Clarinett. Sen började jag gå runt nästa beteshage, fattas lite stolpar men det är inte så mycket kvar på den nu. Efter det paus och mat.

Sedan kom Wildkickans ägare och testade lite sadlar. Vi hittade en som de trivdes bra med båda två så nu har de sadel när Wildkickan kommer hem sen. Jag tömkörde Oskar och sen kom Linda som hade lånat en transport med ramp för nu var det dags för Iowa att kunna åka transport också, och inte bara b-lastbil.

Vi lastade Bob och han på bara någon minut, så duktig! Kom ihåg i vinter vad vi jäklades för att få honom på transporten. Vi körde dom till Nisses stall och sen även Wasabi och Lemonaden, i dag väntar hovslagaren. Sen körde vi tillbaka transporten och det blev sent fika med rostade mackor!

Tror att det var midnatt innan jag kom i säng. Nu nya tag och två hästar kvar att hämta till dagens skoning, blir en heldag!

Delicious! 

Chokladen! 

Wasabi efter tömkörning! 

Från Clarinetts tur! 

Oskar! 

Också Oskar! 

Hemma igen!

Hemma igen efter två rejält fyllda dagar på kurs på Wången. Jag var så trött när jag kom hem igår!

Vet inte riktigt vad jag tyckte om kursen, en del var bra och en del mindre bra, inte så mycket nytt men intressant. Men två långa och fullmatade dagar och mycket häst prat vid sidan om också.

När jag kom hem igår så fick Wildkickan jogga lite i töm, jag nattade hästarna och åkte upp och tankade min bil på byn. Hade Nisses bil på kursen, min bil är bara "hemma bil" nu men det blir ganska många mil på den ändå när jag kör till betena. Sen kväll! Nu ny dag och massor att göra eftersom jag ska ta igen två dagar, eller tre för blev ju inte så mycket gjort i söndags när det regnade, känner mig rätt stressad just nu. Över typ allt! Men det blir förhoppningsvis bättre när jag kommer igång! 

Jobb med travhäst

Från en föreläsning 

Wildkickan på kvällen! 

Etologikurs!

I dag är jag på kurs på Wången! Etologi, hästens beteende och inlärning. Intressant, roligt att vara i väg, mycket att fundera över och så får jag se hur givande den kommer att vara.

Åkte i morse efter att ha kollat hästarna. Vi har haft både teoretiska och praktiska genomgångar. Nu i kväll en intressant föreläsning om painface och smärtbeteende med en otroligt duktig föreläsare från SLU. Men lång dag, vi höll på till 21.15 i kväll så man är rätt mör nu... 

Obligatoriska utsikten från Wången! 

Bitvis regnigt i dag! 

Regndag!

Så tråkig dag då det regnat hela dagen! Det behövs regn men måste det komma så mycket på en gång? Jag är nu inte vara halt utan även utan röst! Väldigt jobbigt!

På förmiddagen åkte semesterhästarna hem, mellan deras turer och lasthjälp s longerade jag först Delicious. Hon var spänd så lämpligt med lite jogg i lina och sen täcke på. Även Wildkickan longerade jag, bara fokus på att ha henne lugn. La även på ett gäng sadlar, vi hade tänkt prova sadlar i dag men vädret avskräckt, la på sadlarna ändå så nu har vi fyra att provrida i till veckan! 

När hästarna åkt tog jag paus för att torka och vila foten. Gjorde ugnspannkaka till mat, Nisse var barnvakt och när de åkt hem så åkte vi upp på byn för att rösta och handla några saker. Laddade om med kaffe och choklad sen inför kvällens hästjobb. 

Regnet hade lugnat sig och jag tänkte tömköra lite, gick sådär... Först hade Lemonaden en lös sko, såklart på den hoven som är plastad och plasten var borta, så lastade henne och släppte ut henne igen. Clarinett jobbade på ganska bra i töm. Sen började det givetvis regna igen när jag skulle tömköra Chokladen. Hon gillar inte regn och var spänd redan innan, och jag tror att hon är i en lite spänd och stökig period, så tog 20 meter att tränsa (ja meter, inte minuter). Ändå glad att jag trots stöket genomförde jobbet, inte vårat bästa pass, men jag tror verkligen att hon behöver jobba bort lite spänningar och spöken nu! 

Sen packning och förberedelser för morgondagens kurs! Ska bli roligt och intressant, men jag tycker inte att jag har tid att åka bort! Skulle börja gå runt nästa beteshage i dag, men det blev inte så av förklarliga skäl.... 

Wildkickan i regnet. Igår dammade banan... 

Clarinett, då uppehåll! 

Chokladen i regnet! 


Jag vill rida!

Det har inte gått en vecka än sen jag gjorde illa foten och jag är redan så less! Less på att inte kunna göra något och vara så klumpig och långsam hela tiden. Och på att det går så dåligt att rida! Förstår ju att det tar tid men jag är otålig!

Blev ändå många hästar jobbade igår. Började med att ta Wildkickan i töm på banan, hon gör nu galoppfattningar riktigt fint i töm. Sen longerade jag Oskar i en av hagarna, han har haft en vecka vila men dags att komma igång igen!

Fick besök av Anna som varit här och ridit ett par gånger tidigare. Vi åkte ner till betet, hon red lite på Wasabi i korsningen. Hon var spänd men fungerade. Sedan red vi ut med Lemonaden och Clarinett. Det går ju bra att skritta men på Lemonaden hade jag stora problem att trava, det gick bättre när jag red Wildkickan i torsdags, men jag får ont och foten domnar bort så det fungerar inte jättebra. 

Drog med mig vattendunken hem och tog lite fikapaus. Nästa ryck i stallet så började jag med att tömköra semesterponnyn Musse, när jag går i väg med honom börjar det hagla! Åskan mullrade lite till och från hela eftermiddagen och kvällen, kom två hagelskurar men inte så mycket regn. Sen tog jag även Delicious i töm innan jag körde ner vattendunken och longerade Chokladen lite.

Sen ombyte och till Linda på grillat och vin, och marängtårta! Blev en sen middag men det var det värt! Nu ny dag och det ser ut som att det ska komma stora mängder regn i dag så vi får se vad det blir gjort i dag! 

Wildkickan i töm! 

Oskar! 

Från turen med Lemonaden! 

Musse i töm 

Delicious nere på vägen, hon fick bland annat träna skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen! 

Fredag!

Inte nog med att jag har ont i foten så börjar jag bli snorig, kan visserligen vara allergi också. Hoppas på det för vill inte bli sjuk när jag ska på kurs till veckan! 

Efter jobbet igår så hade jag en träning hemma och så tömkörde jag semesterponnyn. Så mycket mer blev det inte. Nu ny dag och jag skulle typ behöva ta alla hästar i dag, för jag tycker att de gått så lite, men det vet jag ju att min fot inte kommer att gilla! Vi får se vad det blir!

Musse jobbar på! 

Bommar! 

Nationaldagen!

Nationaldagen, svenska flaggans dag och Bobs födelsedag! Många anledningar till att fira och jag hade redan innan bestämt mig för att ta en eftermiddag ledigt och vara civil. Det uppskattades inte minst av min fot som jag nog överanstränger lite emellanåt....

Men morgonen började jag med att testa att rida igen, red Wildkickan. Och det går ju att rida, men jag får ont och jag har svårt att inverka med höger skänkeln. Vi red i alla fall bland annat skänkelvikningar på hörnlinjen i skritt, från båda kortsidorna och med trav mellan, så många övergångar! Sen åkte jag till travstallet och tömkörde två hästar.

Efter det blev det ledig eftermiddag, jag och Nisse åkte till Vättaberget, en servering med magnifik utsikt, där det var nationaldagsfirande med en av mina favoritartister. Jag och Nisse sänkte medelåldern rejält, var mest pensionärer med käpp där, dock gick jag minst lika illa som alla dom! Trevlig eftermiddag med sol och vi åt jättegod räkmacka! På väg hem blev det lite kringelkrokar och Nisse matade hundar på en gård som han passar den här veckan. Vi avslutade sen med vårrullar på byn.

Så mätta och trötta, Linda kom förbi på kaffe och sen longerade jag Delicious över bommar när jag nattade hästarna. Hann skriva klart uppgiften till kursen jag går innan nästa besök kom och då roddadw jag ihop en rabarberpaj. Känns som jag ätit hela dagen!

I morgon Ica-jobb och jag hoppas att foten håller ihop! Även om jag är mycket bättre så har jag fortfarande ont!

Trötta brudar i morse! 

Tröttast var nog Chokladen! Wasabi ser lite piggare ut! 

Bob firade födelsedagen med sovmorgon! 

Wildkickan! 

Tobias Larsson på Vättabergets scen! 

Utsikten! 

Delicious i kväll! 

Tömkörning för fullt!

Fullt ös i dag, och tömkörning för hela slanten!

På morgonen tog jag Lemonaden och Clarinett i töm nere vid betet, blir ju mest jigg där eftersom underlaget är lite ojämnt, men även det är ju träning. Efter jobbet så tömkörde jag semesterponnyn hem till banan och skrittade över bommar. Även Delicious fick gå över bommar i töm.

I morgon hoppas jag på att kunna testa att rida igen, men vi får se!

Lemonaden först

Clarinett! 

Musse! 

Delicious sist ut i kväll! 

Halt och lytt!

Jag trodde att det skulle gå bra att rida med foten, men jag hade fel! Fungerade om jag red utan stigbygel och spände foten hela tiden, och det känns inte rimligt att rida så. Så det får bli msrkjobb några dagar!

Tog en lugn förmiddag, vilket behövdes efter helgen, gjorde rabarberkräm, planterade rabarberplantan jag fick och lite sånt. Sen testade jag att rida Clarinett, vi skulle skritta en sväng i skogen men det hade ramlat så mycket träd över stigen så vi fick vända, och för foten var det nog lika bra för det gick inte så bra. Så den blev det longering för Chokladen och Wasabi, och uppe på gården tog jag Wildkickan i töm i en av de tomma sommarhagarna.

Sen i väg till en häst på byn som var lite halt, planen var att resonera lite om vad som skulle göras. Fanns en misstanke om hovböld men ingen reaktion med visitertång, hittade dock en spänning på baksida lår/rumpa. Latade den och hästen gick faktiskt bättre ut, tänk om det kunde vara så enkelt!

Efter det middag och sen i väg och tömkörde två hästar, gick ganska bra med foten. Hem igen, kollade grannens hästar och den tömkörde jag en av ponnyerna som är här under semestern. Han är inte igång så vi tömkörde i skritt på grusvägen och i backar.

Hoppas att foten fortsätter fungera, i morgon Ica igen och även då många steg!

Clarinett i skogen! 

Bob trött! 

Chokladen longeras! 

Och Wildkickan i töm! 

Fin kväll! 

Halt och långsam!

Jag kunde jobba igår med min fot, dock haltar jag och det går långsamt. Blir ju också trött fortare. Men det verkar ändå gå åt rätt håll med foten, jag hoppas att det fortsätter så!

På morgonen longerade jag Delicious över bommar och körde upp vattendunken från betet. Så när jag sen kom hem från jobbet och hade ätit, och varit till de nya grannarna för att se lite inför jag ska kolla deras hästar några dagar, så fyllde jag upp vattendunken under tiden som jag longerade Wildkickan, också hon över bommar men även över ett litet hinder.

Klockan hade blivit ganska mycket men så långt hade det gått bra. Men när jag kom ner till betet med vattendunken så sprang Bob utanför stonas hage och alla hästar var uppjagad. Då hade Linda varit där bara en timme innan och allt var lugnt då. Men det gick åska under eftermiddagen (välbehövligt med lite regn) och på kvällen när jag höll på med Wildkickan kom den tillbaka lite igen, jag tror att det kommit en vindby för det såg ut som staketet blåst ner. Det var ju jättetorrt när jag slog ner pinnarna, sen kom regn, de har trampat och sprungit och räcker nog en rejäl vindby för att sänka staketet.

Fångade in Bob, ställde upp staketet och spände tråden. Hästarna fortfarande yrsliga men lugnade sig sen, men då får jag inte av vattendunken från bilen! Det var inte helt oväntat för den är svår att få av när den är uppfylld. Jag var ju dessutom trött, less och hade ganska ont i foten vid det här laget. Men Linda kom hjälpte mig av med den, hon hade dessutom med sig rabarber från en jobbarkompis.

Så tungjobbad dag igår, jag hoppas att det ska gå lite bättre i dag!

Stina tycker att det flyttat in så snygga killar i hagen bredvid! 

Delicious på morgonen! 

Min fot vid lunchtid igår. Är mer blå nu... 

En blöt och missnöjd Doris som vill in! 

Wildkickan efter sitt longerjobb! 

Unghästtestet!

I dag var det dags för Iowa att visas på unghästtestet! Vi trodde inte på det i vintras, men nu är det gjort!

Han visades klockan 10.00. Då hade både hästarna och vi ätit frukost, de hade gått en promenad, vi hade mätt honom, varit på macken och köpt allergitabletter, flätat honom och putsat. Han var lite stökig ute innan vi skulle in och det sista han gjorde innan vi gick in var att kissa!

Såklart lite spänd, han är ju bara löshoppad hemma hos mig, ute, och inte så van att åka i väg. Hoppade inte lika bra som hemma, så de poängen var väl sådär men fick 45 poäng som gångartshäst och klass 1. Och han skötte sig!

Efter visningen var vi funktionärer över dagen och sen lastade vi i hästarna och åkte hem. Iowa gick rakt in! Körde dom direkt till betet, åkte upp och hämtade Bob. På väg från lastbilen till betet lyckas Bob trampa på mig fot, eller egentligen fotknölen, jag får foten i jättekonstig vinkel när han trampar för det är en grop precis där. Var säker på att fotleden var av! 

Ont gjorde det men haltade runt så vi tog oss upp till gården igen, då kylde jag, lasrade och lindade foten. Och det blev bättre! Förhoppningsvis ingen fraktur utan rejäl stukning, får bli lite lugnare några dagar! Jag har inte tid med sånt nu!

Lemonaden på promenad i morse! 

Iowa knoppad! 

Jag och Iowa! 

Rosett fick han! 

Och han och Bob på bete! 

På plats!

 Tänk att vi tog oss hit med Iowa, det trodde vi inte för 3 månader sedan när vi inte hade lyckats lasta Iowa, nu är han på plats i Härnösand och i morgon ska han visas på unghästtestet!

Jag var i stallet strax efter 7.00 i morse för att hinna två hästar innan jobbet tyvärr kunde jag inte fånga Musse, en av semesterhästarna som är här så blev bara en till slut. Vet att jag hade lite samma problem ifjol så ska försöka lösa det på samma sätt. 

Tömkörde i alla fall Delicious som var jättefin! Sen Ica, snabbmat och så förbereda för att åka. Vid 19 kom vi i väg, med hyrd b-buss och Iowa och Lemonaden lastade. Lemonaden är med som sällskap och moraliskt stöd.

När vi kom fram fick vi en sväng med dom innan vi nattade dom och letade rätt på lägenheten vi skulle bo i. Hann med lite surr också men nu är det över midnatt och dags att sova. I morgon är det Iowas stora dag!

Delicious i morse, hon fick jobba med bommar 


Lemonaden och Iowa väntar på lastning 

Den jättefina bilen vi hyr 

Linda och Iowa framme i Härnösand 

Lemonaden kollar anläggningen! 

Iowa också 

Iowa spanar på skyltarna! 

RSS 2.0